- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πρώτη φορά «μνημόνιο» από το Ισλαμικό Κράτος
«Τσεκούρι» στις μηνιαίες αποδοχές των τζιχαντιστών
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να προχωρήσει σε «αιματηρές» περικοπές των μηνιαίων αποδοχών των τζιχαντιστών πολεμιστών του καθώς το κόστος του πολέμου είναι βαρύ ειδικά όταν πλήττεται το λαθρεμπόριο του «μαύρου χρυσού».
Η πληροφορία για την επιβολή του πρώτου ισλαμικού «μνημονίου» προέρχεται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασίζεται σε πηγές και μαρτυρίες ακτιβιστών, ιατρικού προσωπικού και μαχητών από όλη την Συρία. Μάλιστα, η οργάνωση ISIS έκανε επίσημη ανακοίνωση για τις περικοπές των μισθών κατά 50%.
«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει αυτήν την περίοδο το Ισλαμικό Κράτος, ελήφθη η απόφαση για μείωση κατά 50% στις μηνιαίες αποδοχές των μουτζαχεντίν», αναφέρει η ανακοίνωση στα αραβικά. «Κανείς δεν εξαιρείται από το μνημόνιο ασχέτως αξιώματος ή βαθμού. Η διανομή τροφίμων συνεχίζεται κανονικά δύο φορές το μήνα», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, o μισθός των τζιχαντιστών στο χαλιφάτο του ISIS πέφτει στα 182 ευρώ το μήνα. Οι αλλοδαποί μαχητές που είχαν άλλο μισθολόγιο σε σχέση με τους Σύρους μαχητές, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται στα 365 ευρώ. Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι να δείξει ότι το χαλιφάτο λειτουργεί σαν κανονικό κράτος με κυβερνητικούς θεσμούς, νοσοκομεία, σχολεία. Η επιβολή του «μνημονίου» σχετίζεται άμεσα με τους βομβαρδισμούς των δυτικών δυνάμεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Εντωμεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο σημειώνει ότι ο ISIS προχώρησε επίσης στην απελευθέρωση 270 εκ των 400 συνολικά πολιτών, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές το Σαββατοκύριακο από την συριακή πόλη Ντέιρ αλ Ζορ. Ωστόσο, αρκετοί άντρες ηλικίας από 15 έως 44 ετών εξακολουθούν να κρατούνται και να ανακρίνονται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.