- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης
Γερμανοί 9 από τους 10 νεκρούς στην επίθεση - τι δήλωσε η Μέρκελ
Βομβιστής αυτοκτονίας με προέλευση από τη Συρία (γεννημένος στη Σαουδική Αραβία) και μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ήταν ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί στην κεντρική τουριστική πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας το θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15.
Συγκεκριμέρνα ο Ερντογάν είπε«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες» Οκ. Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει.
Οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας ήταν Γερμανοί υπήκοοι, ανέφερε λίγο νωρίτερα ένας Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο δέκατος νεκρός προέρχεται από το Περού σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τις αρχές της χώρας.
Μέρκελ: Εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων οι τρομοκράτες
Εχθρούς όλων των ελεύθερων ανθρώπων χαρακτήρισε τους τρομοκράτες σε έκτακτο διάγγελμά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι.
Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Βερολίνου και των διεθνών εταίρων του για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
«Σήμερα (η τρομοκρατία) χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπιάς - είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στην Γαλλία είτε στην Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η Μέρκελ και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.
Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε ήδη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι της εξέφρασαν την συμπαράσταση της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού.
Η ίδια κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να μην ξεχνούν σήμερα και τους ανθρώπους στην Τουρκία, οι οποίοι, όπως είπε, γίνονται συνεχώς στόχος της τρομοκρατίας. «Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.