- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαινόμενος Πούτιν κατά της Τουρκίας (video)
«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο»
Ωμή γλώσσα χρησιμοποιείσαι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την Τουρκία στα τέλη του Νοεμβρίου. «Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ετήσια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σημείο επαφής με την τουρκική ισλαμοσυντηρητική ηγεσία. Χαρακτήρισε την κατάρριψη του αεροσκάφους «εχθρική πράξη» και ανέφερε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η Τουρκία προέβη σε αυτή την ενέργεια. «Τι κατάφεραν; Ίσως σκέφτηκαν ότι θα αποχωρούσαμε από την Συρία. Η Ρωσία όμως δεν είναι τέτοια χώρα», ξεκαθάρισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία δεν θα συναινέσει ποτέ με το να αποφασίζουν ξένες δυνάμεις ποιος θα πρέπει να ηγείται του συριακού κράτους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε σχόλιο για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ «πολύ ζωντανό και ταλαντούχο άνθρωπο» και «το απόλυτο φαβορί του προεκλογικού αγώνα για την προεδρία».
Άλλα ζητήματα που έθιξε ο πρόεδρος της Ρωσίας στη συνέντευξη Τύπου:
- Ο Σεπ Μπλάτερ θα έπρεπε να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης και όχι να διώκεται.
- Δεν υπάρχει τακτικός ρωσικός στρατός στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μπορεί να «υπάρχουν άτομα - Ρώσοι- που εκτελούν διάφορα καθήκοντα, ίσως και στρατιωτικής φύσεως».
- Προέβλεψε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας κατά 0,7% το 2016, κατά 1,9% το 2017 και 2,4% το 2018.
- Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός. «Εκείνοι είναι που προσπαθούν να επηρεάσουν τον ρωσικό λαό ως προς το ποιον να ψηφίζει», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.