- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτός είναι ο τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας του Bataclan
Αναγνωρίστηκε από τις γαλλικές αρχές και ο τρίτος καμικάζι της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Bataclan στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για τον Γάλλο υπήκοο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο τρίτος από τους μακελάριδες ήταν 23 ετών, ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.
Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αξιόπιστες πηγές» αναφέρουν πως οι γαλλικές αρχές ταυτοποίησαν τον 23χρονο δράστη μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους, αφού η πυροδότηση των εκρηκτικών που είχε πάνω του είχαν διαμελίσει το σώμα του.
Υπενθυμίζεται πως και οι άλλοι δύο τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο θέατρο Bataclan ήταν επίσης Γάλλοι υπήκοοι ο 28χρονος Σαμί Αμιμούρ και ο 29χρονος Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.
Η Parisien αναφέρει πως το 2014 ο μεγαλύτερος αδερφός του τρομοκράτη είχε ανακριθεί από τις αρχές το 2014, μετά την επιστροφή τους από τη Συρία, όπου είχαν ταξιδέψει με έξι ακόμα άντρες.
Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.
Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.