Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο

Εξαιτίας των αυξημένων τρομοκρατικών επιθέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300676-222933.jpg

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω της αυξημένης τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές» ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε, προειδοποιώντας για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει να υφίσταται έντονα καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι τρομοκράτες επιλέγουν δημόσιους χώρους ως στόχους, όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες. Η ταξιδιωτική οδηγία έχει ημερομηνία λήξης στις 24 Φεβρουαρίου 2016. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ