- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Telegraph: Η Ελλάδα υπονομεύει το ενιαίο μέτωπο του ΝΑΤΟ
Ανησυχία για τις αμυντικές συμφωνίες Αθήνας-Μόσχας και έλλειψη εμπιστοσύνης στον Π. Καμμένο
Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ βλέπουν με δυσπιστία τις προσπάθειες της Ελλάδας να κλείσει αμυντικές συμφωνίες με την Μόσχα διότι εκτιμούν ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες της βορειοατλαντικής συμμαχίας για ένα ενιαίο μέτωπο κατά της ρωσικής προκλητικότητας. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.
«Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την ανακοίνωση που έκανε πριν από ένα μήνα ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, για την έναρξη νέας συνεργασίας με την Ρωσία για την κατασκευή καλάσνικοφ. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτή η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για να αποτρέψει την κατάρρευση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Ωστόσο, η Μόσχα έχει θέσει ως όρο για να προχωρήσει η συμφωνία να πείσει η Ελλάδα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να άρουν τις σε βάρος της οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας το 2014», αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Telegraph οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν εμπιστεύονται ιδιαίτερα τον Πάνο Καμμένο, εξαιτίας κάποιων παλιότερων δηλώσεων του. Όπως για παράδειγμα ότι «απείλησε ότι θα εξαπολύσει ''ένα κύμα εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών'' και τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν η ΕΕ δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για λιτότητα και προσέβαλε βαθύτατα τη Γερμανία ισχυριζόμενος ότι ''η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεο-Ναζί''».
Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο μοναδικός δυτικός πολιτικός που έδωσε το παρών στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ «υπήρξαν μία καταστροφή τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΝΑΤΟ/STR
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.