Κοσμος

Ολάντ: Λιγοστεύει ο χρόνος για συμφωνία με την Ελλάδα

Είναι εφικτή αν το επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για διαπραγμάτευση αν αυτό επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο και ότι η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή. Ωστόσο, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι μένουν μόνο λίγες ώρες για την επίτευξή της. Προειδοποίησε ότι στην ουσία οι Έλληνες με το δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν μια έξοδο από το ευρώ.

«Μένουν ακόμη λίγες ώρες προτού κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση κλείσει οριστικά και ιδιαιτέρως για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Ελπίζω ότι, αν οι Έλληνες, αν η κυβέρνησή τους το αποφασίσει, οι συνομιλίες μπορούν να ξαναρχίσουν» δήλωσε ο κ. Ολάντ.

«Η Γαλλία είναι διαθέσιμη, είναι πάντα διαθέσιμη για επανεκκίνηση του διαλόγου σήμερα ή αύριο. Σήμερα μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή, αύριο, αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, αλλά διακυβεύεται το μέλλον της χώρας εντός νομισματικής ένωσης και οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν και να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.


ΦΩΤΟ: EPA/ETIENNE LAURENT