COVID 19

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων 11χρονος με κορωνοϊό

Το παιδί μεταφέρθηκε από πόλη της περιφέρειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκόμα σε ΜΕΘ
© EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 11χρονος στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» - Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη

Σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική, με κορωνοϊό νοσηλεύεται 11χρονος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, το παιδί νόσησε πριν από λίγες ημέρες και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από πόλη της περιφέρειας.

Σημειώνεται πως ο ανήλικος βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpm71nftob89)

Σαρηγιάννης: Περιμένουμε διπλασιασμό κρουσμάτων κορωνοϊού - 16.000 ημερησίως από μέσα Φεβρουαρίου

Ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από τα μέσα του επόμενου μήνα εκτίμησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η εποχή που θα μας ενδιαφέρει περισσότερο σε επίπεδο αριθμών για αύξηση λοιμώξεων θα είναι από τα μέσα Φλεβάρη και έπειτα», σημείωσε ο καθηγητής για να προσθέσει: «Στην Ελλάδα συνήθως από τα μέσα Μαρτίου και μετά ο καιρός αλλάζει, γίνεται πολύ πιο ζεστός. Βγαίνουμε πολύ έξω, άρα οι συνθήκες είναι πιο δυσοίωνες για τον κορωνοϊό και για όλες τις λοιμώξεις».

Όπως είπε «θα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, περίπου διπλασιασμού τους αλλά όχι μια αύξηση η οποία θα είναι εκτός ορίων, όπως αυτή που ζήσαμε πριν από δύο χρόνια», ενώ υποστήριξε πως «το ενθαρρυντικό είναι ότι η ανοσία που βλέπουμε στον πληθυσμό είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε δει εργαστηριακά, δηλαδή η διαφυγή στην ανοσία που έχουν δείξει τα στελέχη που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μεγάλη στο εργαστήριο από αυτή που στην πραγματικότητα φαίνεται να υπάρχει στον πληθυσμό. Φαίνεται ότι η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά».

Παράλληλα, εκτίμησε πως «ο εμβολιασμός με την περίφημη τέταρτη δόση νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο, ειδικά ενόψει αυτής της αύξησης που περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες», ενώ ανέφερε «περιμένουμε να δούμε μια αύξηση της τάξης στο μάξιμουμ διπλασιασμού, δηλαδή αν είμαστε σε αυτή τη στιγμή στα περίπου 7.000 με 7.500 κρούσματα την ημέρα ως μέσο όρο να πάμε στις 16.000 κρούσματα, ο οποίος είναι μεγάλος αριθμός αλλά όχι εκτός λογικής. Δεν πάμε στις 30 - 35 χιλιάδες που είχαμε φτάσει πέρυσι τέτοια εποχή».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «είναι μια ελεγχόμενη αύξηση, η οποία πιστεύω ότι μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Φυσικά θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά όχι εκτός ελέγχου. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε μείνει ειδικά οι ΜΕΘ-Covid, άδειες για πολύ μεγάλο διάστημα. Που σημαίνει ότι η πίεση αυτή ναι μεν θα υπάρξει, αλλά δεν δημιουργήσει προβλήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ