COVID 19

Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια καλύπτουν και τις νέες μεταλλάξεις

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Τα δεδομένα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Συστήνεται ο εμβολιασμός σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών

Για τα οφέλη των επικαιροποιημένων εμβολίων μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις του κορωνοϊού που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

Η ίδια επισήμανε ότι «σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι νέες παραλλαγές αποτελούν νέο τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον. Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας».

Η κα Θεοδωρίδου είπε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Επίσης, συστήνει τον εμβολιασμό σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Όπως ανέφερε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 21,6 εκατ. εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 7.630.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε 72,7% του γενικού πληθυσμού και 81,3% του ενήλικου.

«Συνεχίζουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς ακόμα και σε μικρά νησιά», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «παραλάβαμε τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών», σημειώνοντας ότι η διάθεση τους θα αρχίσει προσεχώς και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.