COVID 19

Λοκντάουν στην Κίνα: Εγκλώβισαν τους πολίτες παρά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ (βίντεο)

Βρήκαν κλειδωμένες πόρτες - Δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα κτίρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικοι στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες λόγω lockdown
Κάτοικοι στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες λόγω lockdown © YouTube/Telegraph

Στην Κίνα ο ισχυρός σεισμός δεν σταμάτησε το lockdown για τον κορωνοϊό. Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα κτίρια.

Στην Κίνα ο φονικός σεισμός άφησε πίσω του 65 νεκρούς. Ο «Εγκέλαδος» χτύπησε τη Δευτέρα (5/9) με 6,6 Ρίχτερ την επαρχία Σιτσουάν. Ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, Τσενγκντού.

Έντρομοι κάτοικοι επιχείρησαν να βγουν από τα κτίρια. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς την πολιτική «zero covid» που εφαρμόζουν οι αρχές της πόλης.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, υγειονομικοί με τις χαρακτηριστικές προστατευτικές στολές τούς εμπόδισαν να βγουν από τα κτίρια, καθώς βρισκόταν σε ισχύ το lockdown για τον κορωνοϊό. Πολυκατοικίες είχαν σφραγιστεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να τις εγκαταλείψουν μετά τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν.

Όταν, μάλιστα, εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους για τις κλειδωμένες πόρτες, η απάντηση που έπαιρναν ήταν: «Είναι απλώς ένας σεισμός. Εμείς, εδώ, στο Σιτσουάν, ξέρουμε από σεισμούς. Επιστρέψτε σπίτι».

Earthquake victims in China forced to stay in their Sichuan homes amid strict Covid lockdown

Ο σεισμός δεν επηρεάζει το lockdown στην Κίνα - Η πολιτική «zero covid»

Η Κίνα έχει πολλάκις δεχτεί σφοδρή κριτική για την πολιτική «zero covid» που εφαρμόζει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα «ξεσπάσματα» του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη και ένα θετικό κρούσμα αρκεί για να «σφραγιστεί» ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με τους κατοίκους σε απόγνωση να χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια στα μπαλκόνια.

Στο Τσενγκντού ζουν 21 εκατομμύρια άνθρωποι. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της Κίνας. Ο ισχυρός σεισμός στην επαρχία Σιτσουάν άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές σε αυτήν την αραιοκατοικημένη επαρχία στα σύνορα με το Θιβέτ.

Deadly earthquake hits south-west China

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ