Ο θρύλος του τένις Μπγιορν Μποργκ αποκαλύπτει τη μάχη του με επιθετικό καρκίνο
Η «εξαιρετικά επιθετική» διάγνωση και οι εθισμοί που αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του
Ο θρύλος του τένις, Μπγιορν Μποργκ, μιλά για την «εξαιρετικά επιθετική» διάγνωση καρκίνου του προστάτη, δηλώνοντας ότι ζει τη ζωή του «μέρα με τη μέρα».
Ο Μπγιορν Μποργκ, ο πέντε φορές πρωταθλητής του Wimbledon, δήλωσε ότι ζει τη ζωή του «μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο», μετά τη διάγνωσή του με έναν «εξαιρετικά επιθετικό» καρκίνο του προστάτη.
Ο Μπγιορν Μποργκ, ο οποίος κέρδισε 11 τίτλους Γκραν Σλαμ πριν αποσυρθεί σε ηλικία 25 ετών, αποκάλυψε τη διάγνωσή του στο τελευταίο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του, η οποία θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.
Ο Σουηδός πρώην κορυφαίος τενίστας στον κόσμο που βρίσκεται σε ύφεση μετά από μια επέμβαση το 2024, χαρακτήρισε τη διάγνωση ως «ψυχολογικά δύσκολη».
«Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά, πραγματικά άσχημη», δήλωσε ο Μποργκ στην εκπομπή BBC Breakfast. «Είπε ότι έχω αυτά τα αδρανή καρκινικά κύτταρα και ότι θα είναι ένας αγώνας στο μέλλον. Κάθε έξι μήνες πηγαίνω και κάνω εξετάσεις. Έκανα την τελευταία μου εξέταση πριν από δύο εβδομάδες. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσω».
Στην αυτοβιογραφία του, ο Μποργκ γράφει για κρίσεις πανικού και τη χρήση ναρκωτικών, η οποία, όπως λέει, ξεκίνησε το 1982. «Την πρώτη φορά που δοκίμασα κοκαΐνη», αναφέρει στο βιβλίο, «ένιωσα την ίδια έξαψη που ένιωθα και από το τένις».
Ο Μποργκ περιγράφει επίσης την εμπειρία του, τη δεκαετία του 1990, όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ολλανδίας μετά από υπερβολική δόση «αλκοόλ, ναρκωτικών, χαπιών – τους αγαπημένους μου τρόπους αυτοθεραπείας». Γράφει επίσης για «τη χειρότερη ντροπή από όλες», που, όπως λέει, ένιωσε όταν, ξυπνώντας σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά από άλλη μία υπερβολική δόση, είδε τον πατέρα του.
Στο βιβλίο του, ο Μποργκ περιγράφει την απόφασή του να αποσυρθεί σε ηλικία 25 ετών, μετά την ήττα του στους τελικούς του Wimbledon και του US Open το 1981 από τον αντίπαλό του, Τζον ΜακΕνρό. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πόσο άθλια είχε γίνει η ζωή μου», γράφει.
(Mε πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει
Η κίνηση του Greek Freak που φούντωσε τις φήμες αποχώρησης
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Η συγκλονιστική ιστορία του Πίτερ
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από την ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Ομπρελών Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.