Η τεχνητή νοημοσύνη στο Wimbledon έκανε λάθος αλλά...αποδίδεται σε άνθρωπο
Διχάζει η χρήση της νέας τεχνολογίας
Η τεχνητή νοημοσύνη στο Wimbledon έκανε λάθος αλλά...αποδίδεται σε άνθρωπο
Η διοίκηση του Wimbledon αποδίδει την ευθύνη για ένα κραυγαλέο λάθος του ηλεκτρονικού συστήματος που αντικατέστησε τους ανθρώπινους διαιτητές γραμμών φέτος στο Wimbledon σε «ανθρώπινο λάθος».
Η διευθύνουσα σύμβουλος του κλαμπ που φιλοξενεί το Wimbledon, Sally Bolton, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τεχνολογία παρακολούθησης της μπάλας «απενεργοποιήθηκε κατά λάθος» από κάποιον για τρία σημεία στο Centre Court κατά τη διάρκεια της νίκης της Anastasia Pavlyuchenkova σε τρία σετ επί της Sonay Kartal την προηγούμενη μέρα στον τέταρτο γύρο.
Σε ένα σημείο, ένα χτύπημα της Kartal προσγειώθηκε σαφώς πέρα από τη γραμμή, αλλά δεν καταγράφηκε από το αυτόματο σύστημα — το Hawk-Eye — επειδή είχε απενεργοποιηθεί.
Η Bolton αρνήθηκε να πει ποιος έκανε το λάθος ή πώς ακριβώς συνέβη ή αν το άτομο αυτό θα υποστεί συνέπειες ή θα επαναεκπαιδευτεί. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρχαν και άλλοι υπεύθυνοι: ο διαιτητής, Nico Helwerth, και δύο άτομα που θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει ότι το σύστημα ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας — ο υπεύθυνος αναθεώρησης και ο υπεύθυνος του Hawk-Eye. «Δεν χρειαζόταν να ξαναβάλουμε τους επόπτες γραμμής στο γήπεδο», είπε η Bolton. «Χρειαζόμασταν το σύστημα να είναι ενεργό».
Χρησιμοποιεί το Wimbledon τεχνητή νοημοσύνη για τις αποφάσεις γραμμής φέτος;
Όχι ακριβώς. Αλλά όπως τα περισσότερα μεγάλα τουρνουά τένις σήμερα — με αξιοσημείωτη εξαίρεση το Roland Garros — το Wimbledon έχει αντικαταστήσει τους διαιτητές γραμμής με κάμερες που υποτίθεται ότι ακολουθούν τις μπάλες σε κάθε χτύπημα για να καθορίσουν αν προσγειώνονται εντός ή εκτός.
Υπάρχουν κάποιοι, ιδιαίτερα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που συνεχίζουν να αναφέρονται σε αυτό ως μέρος της συνεχώς αυξανόμενης εισβολής της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή, αλλά η διοίκηση αντιτάχθηκε στη χρήση αυτού του όρου στην περίπτωση αυτή.
Τι πιστεύουν οι παίκτες για τη χρήση της τεχνολογίας στο Wimbledon;
Οι παίκτες είναι διχασμένοι ως προς το αν πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων — εκτός αν είναι απόλυτα αξιόπιστες — ή αν πρέπει να επιστρέψουμε στον παλιό τρόπο λειτουργίας του Wimbledon.
Από το 2007 έως πέρυσι, υπήρχε ένας συνδυασμός ανθρώπινης παρέμβασης και τεχνολογίας: Υπήρχαν διαιτητές γραμμής στο γήπεδο για να παίρνουν αποφάσεις, αλλά οι παίκτες μπορούσαν να αμφισβητήσουν και να ζητήσουν επανάληψη του βίντεο ενός πόντου αν θεωρούσαν ότι υπήρχε λάθος.
«Είναι ένας τόσο μεγάλος αγώνας, ένα μεγάλο γεγονός», είπε η Pavlyuchenkova . «Δεδομένου ότι έχουμε ήδη αυτόματη γραμμική κλήση και έχουμε επενδύσει τόσο πολύ σε αυτό, ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε κάτι άλλο για να έχουμε καλύτερες αποφάσεις».
Πηγή: ΑP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και 20 πόντους
Αιχμές προς τον Στέφανο Τσιτσιπά;
Αναβλήθηκε η αυριανή αναμέτρηση λόγω κρουσμάτων γρίπης Α στους «πράσινους»
Η Μπριζ του Χρήστου Τζόλη να κερδίζει στον ελληνικό «εμφύλιο» κόντρα στη Γκενκ του Καρέτσα
Εν αναμονή της απόφασης
Ο 18χρονος αποφάσισε να περάσει στιγμές χαλάρωσης στην παραλία
Ο 30χρονος σταρ είχε 56 πόντους, 16 ριμπάουντ και 15 ασίστ
Φόρεσε τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ από το 1970 έως το 1983 μετρώντας 61 γκολ σε 386 συμμετοχές
Συνελήφθη για ίχνη κοκαΐνης που βρέθηκαν σε τρίχες των μαλλιών του
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε τα Χριστούγεννα για τη Μπολόνια, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Βίρτους
O Βούλγαρος φόργουορντ ανέβηκε στην τρίτη θέση των κορυφαίων επιθετικών επιδόσεων στη διοργάνωση
Τι επιλέγει ο Γάλλος περιφερειακός του Ολυμπιακού
Πριν λίγες μέρες είχε καταθέσει για μία υπόθεση ναρκωτικών
Σε αυτή βρισκόταν το πιο πολύτιμο στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΠΑΟΚ
Πρόσθεσε ένα ακόμη επεισόδιο στα εκτός γηπέδου «στιγμιότυπα» της καριέρας του
Η υψηλότερη συνολική βαθμολογία καταγράφηκε για τον Ολλανδό Τζιβάιρο Ριντ της Φέγενορντ
Η νεαρή αθλητικογράφος και φωτογράφος βρέθηκε νεκρή στην Οράντεα – Ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της
Είχε μία εντυπωσιακή χρονιά και βρίσκεται στην 1η θέση του ράκινγκ λιστ
Η ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.