Αθλητισμος

Επεισόδια οπαδών στο Βερολίνο: Διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του ο σοβαρά τραυματίας

89 συλλήψεις σε συμπλοκές με μπαστούνια και ρόπαλα - Η ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Final Four 2024: Λήξη συναγερμού για τους τραυματίες της συμπλοκής οπαδών στο Βερολίνο - Διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του ο ένας - 89 συλλήψεις.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες πως ο τραυματισμός των δώδεκα οπαδών, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, αργά τη νύχτα του Σαββάτου (25/5) στο Βερολίνο σχετίζεται με τις δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ της Euroleague, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οπαδός που έφερε τραύματα «απειλητικά για τη ζωή του» έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Βερολίνο: 89 συλλήψεις μετά τις συμπλοκές οπαδών

Αν και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής του Βερολίνου δεν ανέφερε για την προέλευση των τραυματιών, η Berliner Zeitung της Κυριακής κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ οπαδών ομάδων μπάσκετ. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα στα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα.

Σε άλλα δημοσιεύματα πάντως αναφέρεται πως έχουν γίνει συνολικά 89 συλλήψεις.

Τα άγρια επεισόδια είχαν λάβει χώρα σε δύο σημεία του Βερολίνου χθες τη νύχτα (25/5), στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Alles S-Bahnhof, καθώς και κοντά σε ένα ξενοδοχείο.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες, με την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου να ενημερώνει με ανακοίνωσή της μετά τα μεσάνυχτα για δώδεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έφερε τραύματα απειλητικά για τη ζωή του, οι δύο είχαν τραυματιστεί σοβαρά και οι εννέα είχαν μικρά τραύματα.

Λήξη συναγερμού στο Βερολίνο για την κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την ελληνική πρεσβεία, όλοι όσοι τραυματίστηκαν στην χθεσινή αιματηρή συμπλοκή των οπαδών στον σταθμό Prenzlauer Alles S-Bahnhof του Βερολίνου και είχαν διακομιστεί σε νοσοκομείο, υπέγραψαν σήμερα (26/5) και πήραν εξιτήριο, ενώ ο άνδρας που νοσηλευόταν με τραύματα απειλητικά για τη ζωή του, είναι Σέρβος και πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο. 

Να σημειωθεί ότι η γερμανική αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, ενώ ο σταθμός παραμένει κλειστός για λόγους ασφαλείας. 

Υπενθυμίζεται ότι εχθές (25/5) περίπου στις 23:00 (ώρα Γερμανίας) οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν με μάσκες και μαύρες μπλούζες στο σταθμό και συνεπλάκησαν.

Στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν πέτρες και ρόπαλα του μπέιζμπολ, ενώ στο σημείο έσπευσαν περίπου 70 οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής του Βερολίνου για να ελέγξουν την κατάσταση. 

Επεισοδιακό φάιναλ φορ με συγκρούσεις οπαδών

Στο Βερολίνο διεξάγεται το φάιναλ φορ της Euroleague, όπου απόψε (26/5) θα αναδειχτεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό και στις 21:00 θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό της Παρασκευής (24/5) και απόψε (26/5, 18:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση.

Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena.

Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.