Αθλητισμος

Άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Προέβη σε συλλήψεις η γερμανική αστυνομία - Ο απολογισμός των επεισοδίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Final Four 2024: Συμπλοκές οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο λίγο πριν τον τελικό της Euroleague - Πώς ξέσπασαν τα επεισόδια.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/5), όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Final Four 2024: Συμπλοκές οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Η μία συμπλοκή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ξέσπασε κοντά σε σταθμό του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μία ακόμη σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο. Από τα άγρια επεισόδια υπήρξαν τραυματίες, ενώ η γερμανική αστυνομία προέβη και σε συλλήψεις. 

Ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό, όπου την Κυριακή (2/5, 21:00) θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Κυριακή (26/5, 18:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση.

Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena.

Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.