Αθλητισμος

Γιάννης Φουντούλης: «Θέλουμε το χρυσό στο Παρίσι»

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε από τα δικά του χέρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Φουντούλης
Γιάννης Φουντούλης: «Θέλουμε το χρυσό στο Παρίσι» © Eurokinissi

Γιάννης Φουντούλης: Τι είπε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τους στόχους της εθνικής ομάδας

Ο Γιάννης Φουντούλης συνοδευόμενος από την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, ήταν ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο, κατά την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε από τα δικά του χέρια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό ήταν η ανταμοιβή σε μία ομάδα που έχει προσφέρει πολλές χαρές στους Έλληνες και στον αθλητισμό.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία του ως τελευταίος Λαμπαδηδρόμος, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του και παραδέχθηκε ότι πρόκειται μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή του.

Μάλιστα, ο Γιάννης Φουντούλης δεν έκρυψε ότι στο Παρίσι η εθνική ομάδα πόλο έχει υψηλές βλέψεις και θέλει το χρυσό μετάλλιο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Φουντούλη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

ΕΡ: Γιάννη... μία ξεχωριστή στιγμή. Πως βίωσες την εμπειρία να είσαι ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους;

«Πραγματικά, όπως είπες, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Να πω την αλήθεια ήμουν πολύ αγχωμένος, γιατί δεν έρχονται πολλές φορές τέτοιες ευκαιρίες και στιγμές στην ζωή σου. Οπότε προσπάθησα να το ζήσω με χαμόγελο και να είμαι ήρεμος. Εννοείται τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Δεν περίμενα να συγκινηθώ τόσο πολύ, αλλά όταν εισέρχεσαι σ' αυτό το στάδιο, σε μία τέτοια τελετή, δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκρατείς τα συναισθήματά σου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος γι αυτό που έχουμε καταφέρει ως ομάδα. Εδω εκπροσωπούμε το ελληνικό πόλο και η ΕΟΕ μας έκανε αυτήν την τιμή να είμαστε και να είμαι ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος».

ΕΡ: Η συγκίνηση είναι έκδηλη, νομίζω αυτήν την στιγμή δεν θα την ξεχάσεις...

«Εννοείται... Και οι στιγμές που κρατά ένας αθλητής είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ερχονται όμως και αυτές οι στιγμές που σου δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά πράγματα. Αυτή εδώ η στιγμή, μαζί με την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου ήμουν και σημαιοφόρος, είναι δύο από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου. Είναι μνήμες που θα με συντροφεύουν για πάντα».

ΕΡ: Εχετε κερδίσει τον σεβασμό όλων και τώρα ετοιμάζεστε για Παρίσι. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εθνική ομάδα;

«Μένουν τρεις μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που ονειρευόμαστε είναι να φθάσουμε στην κορυφή. Θα παρουσιασθούμε στο Παρίσι ως ασημένιοι Ολυμπιονίκες, οπότε οι στόχοι είναι υψηλοί. Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Εχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και μπορούμε να φθάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.