Αθλητισμος

Παναθηναϊκός και ADIDAS: Μια συνεργασία με οδηγό το παρελθόν και φόντο το μέλλον

Mιλήσαμε με τον Γιώργο Σίφνιο, Senior Director ADIDAS - South East Europe για την ιστορία πίσω από τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού

Μαριάννα Μανωλοπούλου
ΤΕΥΧΟΣ παναθηναϊκός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το καλοκαίρι του 2023, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία έχοντας σταθερά το βλέμμα στο μέλλον. Το Τριφύλλι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ADIDAS για την ένδυση και τον αθλητικό εξοπλισμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια! Τα δύο κορυφαία brands ξανάσμιξαν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, έτοιμα να ξαναγράψουν «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου. Άλλωστε συμπορεύτηκαν για μια 20ετία με πολύ σπουδαίες στιγμές, που απογείωσαν και τους δύο.

Η νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού αποτελεί λοιπόν μια αναδρομή στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την καινοτομία της ADIDAS. Η εμφάνιση παραπέμπει στη σεζόν 1995-96 και στην ευρωπαϊκή πορεία μέχρι τους «4» του Champions League. Όπως ανέφερε στις 12 Ιουνίου του 2023 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο post που δημοσίευσε στα social media: «Η πορεία και των δύο προς την κορυφή είναι συνδεδεμένη, μια και η 20ετής συνεργασία μας (1995-2015) συνοδεύτηκε από σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές, πρωταθλήματα και κύπελλα».

Mια σχέση ζωής και για τους δύο. Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε θριάμβους στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η ADIDAS εισήλθε με τον πλέον δυναμικό τρόπο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά κατά τη διάρκεια αυτής της 20ετίας δημιουργήθηκε κάτι μοναδικό: αναθράφηκαν γενιές που ήξεραν ότι τα σήματα του Παναθηναϊκού και της ADIDAS συμπορεύονταν άρρηκτα συνδεδεμένα.

Οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού είχαν δεθεί με το 3-bar logo του brand που συνόδεψε ξεχωριστές στιγμές για τον Σύλλογο. Αυτό ήταν και το εφαλτήριο ώστε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις δεμένες με το combo logo των δύο οργανισμών. «Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2004 μετά από 8 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα με τις τρεις ρίγες» μας είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σίφνιος, Senior Director ADIDAS - South East Europe.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού; «Για την ADIDAS το ποδόσφαιρο είναι μια κατηγορία που στοχεύουμε πάντα, ψάχνοντας συνεργασίες μόνο με τους κορυφαίους. Ξέρουμε όμως ότι όταν καθόμαστε στο τραπέζι με έναν κορυφαίο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός, οι απαιτήσεις στο να δημιουργήσουμε μαζί κάτι ξεχωριστό για τον σύλλογο και τους φιλάθλους είναι μεγάλες. Αυτό έγινε και με την ηγετική ομάδα του Παναθηναϊκού. Στοχεύοντας πάντα στην αρτιότητα και την τεχνολογική τελειότητα της φανέλας, προσπαθήσαμε με αλλεπάλληλες συναντήσεις να μετατρέψουμε τις ιδέες του συλλόγου σε 3 φανέλες που είναι πραγματικά εφάμιλλες του μεγέθους και της αισθητικής της ομάδας».

Η συνεργασία μεταξύ ADIDAS και ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πολύτιμη και ενισχύει την παρουσία και των δύο brands και την εμβέλειά τους στην αγορά. «Συνεργαζόμενη με έναν ιστορικά επιτυχημένο και φημισμένο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, η ADIDAS ενισχύει την εικόνα της ως πάροχο αθλητικών ειδών και καινοτόμου εξοπλισμού υψηλής ποιότητας. Ο Παναθηναϊκός είναι για εμάς, πέραν από ένα εμβληματικό club, ένας στρατηγικός σύμμαχος με τον οποίο έχουμε μια μακρά διαδρομή που συνεχίζεται από φέτος. Έχουμε αναπτυχθεί μαζί όλα αυτά τα χρόνια και τώρα είναι η στιγμή να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Είμαστε χαρούμενοι που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην οικογένεια της ADIDAS και νιώθουμε σίγουροι για τις επιτυχίες που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου