Αθλητισμος

Νέος σπόνσορας για την εθνική ποδοσφαίρου της Γερμανίας μετά από 77 χρόνια - Σοκαρισμένοι οι φίλαθλοι

Χωρίς τις ρίγες της Adidas η εμβληματική φανέλα της Νατιονάλμανσαφτ - Αντιδράσεις και στον πολιτικό κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Η Nike εκτοπίζει την Adidas ως προμηθευτής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου - Έπειτα από 77 χρόνια συνεργασίας - Βροχή σχολίων στα ΜΜΕ.
Αλλάζει σπόνσορα η εμβληματική εμφάνιση της εθνικής Γερμανίας ποδοσφαίρου © EPA/ALEX GRIMM /Bongarts/Getty Images/DFB/DPA/HO

Γερμανία: Η Nike εκτοπίζει την Adidas ως προμηθευτής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου - Έπειτα από 77 χρόνια συνεργασίας - Βροχή σχολίων στα ΜΜΕ.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DBF) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ότι από το 2027 ο προμηθευτής της εθνικής ομάδας δεν θα είναι πλέον η εταιρία αθλητικών ειδών Adidas, αλλά η Nike.

Γερμανία: Νέος σπόνσορας για την εθνική ποδοσφαίρου

Η απόφαση προκάλεσε «βροχή» σχολίων στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Έπειτα από 77 χρόνια στενής συνεργασίας με την Adidas, η DFB αιφνιδίασε με την απόφασή της να αλλάξει προμηθευτή για τον εξοπλισμό των ποδοσφαιριστών της.

«Η μελλοντική συνεργασία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εκτελούμε τα κεντρικά μας καθήκοντα με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Γερμανία για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος της DFB Μπερντ Νόιεντορφ.

Η συνεργασία, διευκρίνισε, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2027 και σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως το 2034. Η Nike θα αναλάβει την υποχρέωση να εξοπλίσει όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Γερμανίας, ανδρών, γυναικών και νέων.

Χρυσοφόρα συμφωνία της εθνικής Γερμανίας με τη Nike

Το ποσό της σύμβασης δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με την BILD, η εταιρία θα καταβάλλει κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ στην Ομοσπονδία, ενώ είναι γνωστό ότι η Adidas πληρώνει σήμερα στην DFB περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Η Nike κατέθεσε μακράν την καλύτερη προσφορά», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Νόιεντορφ.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί τη γερμανική φανέλα χωρίς τις τρεις ρίγες.

«Για μένα Adidas και μαύρο-κόκκινο-χρυσό πάνε μαζί και αποτελούν κομμάτι της γερμανικής ταυτότητας. Θα ήθελα λίγο περισσότερο τοπικιστικό πατριωτισμό», δήλωσε ο υπουργός, με το βλέμμα στο γεγονός ότι η Adidas είναι γερμανική εταιρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ