Αθλητισμος

Ολυμπιακός: Tον ύμνο με τρομπέτα έπαιξε ο πιλότος στην πτήση της επιστροφής ( βίντεο)

Μυθική η πρόκριση στους «8» του Conference League

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός: Tον ύμνο με τρομπέτα έπαιξε ο πιλότος στην πτήση της επιστροφής
Ολυμπιακός: Tον ύμνο με τρομπέτα έπαιξε ο πιλότος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ολυμπιακός: Τον ύμνο με τρομπέτα έπαιξε ο πιλότος στην πτήση της επιστροφής μετά την ιστορική πρόκριση

Ιστορική είναι η χτεσινή πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στη Σερβία που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Οι πανηγυρισμοί δεν σταμάτησαν ούτε μετά το τέλος της αναμέτρησης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έστησαν πάρτι τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο αεροπλάνο. Μάλιστα κατά την πτήση της επιστροφής της αποστολής ο πιλότος του αεροπλάνου επεφύλασσε μια έκπληξη, καθώς εμφανίστηκε με τρομπέτα και έπαιξε τον ύμνο του Ολυμπιακού.

«Κοκκίνησε» το Ελ. Βενιζέλος για την επιστροφή του Ολυμπιακού

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε μετά την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού και οι οπαδοί είχαν κατακλύσει το αεροδρόμιο για να τους υποδεχτούν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu1fds97prt)

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την επική πρόκριση του Ολυμπιακού 

Είναι η πρώτη φορά στα 14 χρόνια που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο τιμόνι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ομάδα του Πειραιά φτάνει στα προημιτελικά.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχάρη μέσω βιντεοκλήσης τους παίκτες του και εν συνεχεία ανέβασε το μήνυμά του στα social media.

Αναλυτικά το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Μια θρυλική βραδιά, μια ιστορική νίκη πρόκριση!

Συγχαρητήρια σε όλους! Αυτός είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας, αυτή είναι η μεγάλη μας αγάπη, η πειραιώτικη ψυχή μας! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ! NEVER EVER GIVE UP!

DREAM, LOVE, CREATE , FIGHT, SURVIVE, WIN».

Η καλή μέρα του Ολυμπιακού φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄, 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄) ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄. Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απο τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού!

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»!

Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έγραψε το 0-2. Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια.

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακάμπι έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1. Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στην παράταση κλείδωσε την πρόκριση

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «Θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών το μεσημέρι (15:00) στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάτζα - Φορτούνης, Ποντένσε

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Αβ. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113΄ Νταβιτζάτζα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (74΄ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (16΄λ.τρ. Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζαχάβι (108΄ Γιον. Κοέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ