Αθλητισμος

Euroleague: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Κόντρα σε Μακάμπι και Ρεάλ αντίστοιχα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroleague: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
Euroleague: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό © Eurokinissi

Euroleague: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό - Κόντρα σε Μακάμπι και Ρεάλ αντίστοιχα

Εκτός έδρας την ίδια ημέρα αγωνίζονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα στη Euroleague, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι την Πέμπτη (25/1, 21:05), ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Ισπανία απέναντι στην πρωτοπόρο και κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη (25/1, 21:45).

Αναλυτικά:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την 5η διαδοχική νίκη του και 8η στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις στη Euroleague αναζητά ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο "Aleksandar Nikolic Hall" του Βελιγραδίου, όπου αγωνίζονται οι Ισραηλινοί. Με ρεκόρ 14-8 ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εντός της πρώτης τετράδας, την ώρα που η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει ρεκόρ 12-10. Η Μακάμπι ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στην 22η αγωνιστική, ενώ οι «πράσινοι» επικράτησαν της Παρτιζάν Βελιγραδίου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ. Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων», για την 15η αγωνιστική της Basket League, στο ΟΑΚΑ που ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Εργκίν Αταμάν. Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα, αφού τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκτός παραμένει και ο Λούκα Βιλντόσα.

Στον πρώτο γύρο, η Μακάμπι είχε δυσαρεστήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, περνώντας νικηφόρα, με 81-86 στην παράταση με κορυφαίο τον Λορένζο Μπράουν, μετρώντας 12 πόντους, 12 ασίστ και 5 κλεψίματα. Κι ενώ ο Όντεντ Κάτας δεν είχε στη διάθεσή του τον Μπράουν στο ΣΕΦ, αυτός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και στη Euroleague απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η άμυνα της Μακάμπι... μπάζει από παντού, όπως φαίνεται και από τους 87,3 πόντους που δέχεται μέσο όρο ανά αγώνα, την ώρα που οι «πράσινοι» δέχονται 78 πόντους. Οι Ισραηλινοί διαθέτουν πολλούς αθλητικούς Αμερικανούς, όμως με έφεση στο σκοράρισμα. Συγκεκριμένα, η Μακάμπι έχει 85,6 πόντους μέσο όρο παραγωγικότητα. Ο Παναθηναϊκός σημειώνει 82,1 πόντους μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως το τελευταίο διάστημα παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και δείχνει ότι μπορεί να νικήσει τη Μακάμπι στο Βελιγράδι και να κάνει το 5-0.

Διαιτητές της αναμέτρησης Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός ορίστικαν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ούρος Νίκολιτς (Σερβία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός στo Wizink Center της Μαδρίτης, απέναντι στην πρωτοπόρο της Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης, με 19 νίκες - 3 ήττες, αλλά και κάτοχο του τίτλου, σ' εκείνον τον επόδυνο τελικό στο Κάουνας τον περασμένο Μάιο, όταν ο Ολυμπιακός απώλεσε το τρόπαιο μετά το νικηφόρο καλάθι του Σέρχιου Γιουλ, στο τέλος. Και αυτή τη φορά... δεν είναι μόνο το... όνομα της αντιπάλου, αλλά κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τον Μουσταφά Φαλ (για τρεις εβδομάδες), αλλά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για δύο εβδομάδες και στο «5» έχει πλέον μόνο τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν και τελευταία έδειξε πως προσαρμόστηκε αποδίδοντας σε υψηλό επίπεδο. Όσο κι αν θέλει μια δεύτερη διαδοχική νίκη, μετά από αυτήν που προηγήθηκε επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, η ομάδα του Πειραιά είναι αποδυναμωμένη, αφού και στην περιφέρεια η συμμετοχή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (σφίξιμο στον δικέφαλο) είναι αμφίβολη.

Η ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, την περασμένη εβδομάδα, δεύτερη διαδοχική στην κανονική περίοδο από τους «πράσινους» στην Βasket League, επηρεάζει τον παράγοντα πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, αλλά στον Ολυμπιακό πόνεσε περισσότερο η απώλεια του Σέρβου σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοφ που υπέστη κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού. Με ρεκόρ 12-10, η ομάδα του Πειραιά παραμένει στην πρώτη εξάδα που δεν θα δώσει αγώνες στη νέα φάση της διοργάνωσης πριν από τα πλέι οφ, αλλά καθώς βρίσκεται πάνω στην οριακή γραμμή καλείται να πετύχει μεγάλες νίκες σε αυτόν τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, στον οποίο έχει τα περισσότερα ματς εκτός έδρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στον αντίποδα, προέρχεται από την 3η ήττα της στη διοργάνωση φέτος, αφού ηττήθηκε με 98-74 από τη Μονακό την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Οι παίκτες του Τσους Ματέο έχουν έναν ακόμη λόγο να θέλουν να τα δώσουν όλα απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ώστε να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μπροστά στο κοινό τους.

Οι Ισπανοί σημειώνουν 89 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, αφού κινείται χαμηλά, δηλαδή σημειώνει 77,5 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Αμυντικά, οι Πειραιώτες υπερτερούν με 74,6 πόντους μέσο όρο, ενώ οι παίκτες του Τσους Ματέο δέχονται 78,7.

Στον πρώτο γύρο, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει με 77-71 του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός θα διευθύνουν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία).

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στη Euroleague 

23η Αγωνιστική (25-26/1/2023)

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός 21:05
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ολυμπιακός 21:45
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μονακό (Μονακό)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 19-3
  2. Μπαρτσελόνα 15-7
  3. Βίρτους Μπολόνια 15-7
  4. Παναθηναϊκός 14-8
  5. Φενερμπαχτσέ 13-9
  6. Ολυμπιακός 12-10
  7. Μπασκόνια 12-10
  8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 12-10
  9. Μονακό 12-10
  10. Παρτιζάν Βελιγραδίου 11-11
  11. Βαλένθια 11-11
  12. Αρμάνι Μιλάνο 9-13
  13. Ερυθρός Αστέρας 9-13
  14. Μπάγερν Μονάχου 9-13
  15. Αναντολού Εφές 9-13
  16. Ζαλγκίρις Κάουνας 8-14
  17. Άλμπα Βερολίνου 4-18
  18. Βιλερμπάν 4-18

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ