Αθλητισμος

Η πρώτη αντίδραση της UEFA στην απόφαση για την European Super League

Τι αναφέρεται στην τοποθέτηση των ιθυνόντων της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώτη αντίδραση της UEFA στην απόφαση για την European Super League

UEFA: Η πρώτη αντίδρασή της στην απόφαση για την European Super League - Τι αναφέρεται στην τοποθέτηση των ιθυνόντων της

Η UEFA «έχει εμπιστοσύνη» στην συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία των νέων κανόνων της για ανταγωνιστικές διοργανώσεις όπως η European Super League, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτή η κρίση δεν σημαίνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Super League». Αντιθέτως, υπογραμμίζει ένα προϋπάρχον κενό στους κανονισμούς της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωρισθεί και διορθωθεί τον Ιούνιο του 2022 με νέα κείμενα», προστίθεται στην τοποθέτηση των ιθυνόντων της UEFA.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League - Απόφαση «σταθμός» για το ποδόσφαιρο

Απόφαση σταθμό πήρε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού δικαίωσε την European Super League στην προσφυγή που έκανε κατά των UEFA και FIFA.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως η UEFA και η FIFA δεν μπορούν να έχουν το μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Κι αυτό γιατί όπως έκρινε το Δικαστήριο «πηγαίνει κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά έφτασε στην δημιουργία της η European Super League.

Ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ομάδα μπορεί να αποχωρήσει από την «στέγη» της UEFA και να ιδρύσει τη δική της διοργάνωση, όπως τη European Super League χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως κύρωση.

Με λίγα λόγια, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα να προχωρήσουν στην υλοποίηση της European Super League της οποίας υπήρξαν υπέρμαχοι τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ