Αθλητισμος

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League - Απόφαση «σταθμός» για το ποδόσφαιρο

Κέρδισε την προσφυγή κατά των UEFA και FIFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League - Απόφαση «σταθμός» για το ποδόσφαιρο
Το logo της νέας διοργάνωσης

European Super League: Δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Κέρδισε την προσφυγή κατά των UEFA και FIFA

Απόφαση σταθμό πήρε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού δικαίωσε την European Super League στην προσφυγή που έκανε κατά των UEFA και FIFA.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως η UEFA και η FIFA δεν μπορούν να έχουν το μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Κι αυτό γιατί όπως έκρινε το Δικαστήριο «πηγαίνει κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά έφτασε στην δημιουργία της η European Super League.

Ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ομάδα μπορεί να αποχωρήσει από την «στέγη» της UEFA και να ιδρύσει τη δική της διοργάνωση, όπως τη European Super League χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως κύρωση.

Με λίγα λόγια, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα να προχωρήσουν στην υλοποίηση της European Super League της οποίας υπήρξαν υπέρμαχοι τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ