Αθλητισμος

Πρέμιερ Λιγκ: Στα πρόθυρα κρίσης η Μάντσεστερ Σίτι - Ο Γκουαρδιόλα ομολογεί ότι «δυσκολεύεται»

Η κάτοχος του τρεμπλ μένει πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μετά τη νέα ήττα

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι σε δύσκολη θέση, δηλώνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τη νέα ήττα - Τα δεδομένα στο αγγλικό πρωτάθλημα στο τέλος της 15ης αγωνιστικής.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε ότι η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύεται στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ © EPA/Peter Klaunzer

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι σε δύσκολη θέση, δηλώνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τη νέα ήττα - Τα δεδομένα στο αγγλικό πρωτάθλημα στο τέλος της 15ης αγωνιστικής.

Τι συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι; Το ερώτημα απασχολεί τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς οι κάτοχοι του τρεμπλ δεν έχουν κερδίσει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και βρίσκονται έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι σε δύσκολη θέση, δηλώνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τη νέα ήττα - Τα δεδομένα στο αγγλικό πρωτάθλημα στο τέλος της 15ης αγωνιστικής.
H Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Άστον Βίλα το βράδυ της Τετάρτης © EPA/Tim Keeton

Μετά την ήττα με 1-0 από την Άστον Βίλα το βράδυ της Τετάρτης, ο προπονητής Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «πασχίζει».

Σε σχόλιό του στο Match of the Day του BBC, ο πρώην αμυντικός της Άρσεναλ, Μάρτιν Κίον, πιστεύει ότι οι πρωταθλητές βρίσκονται «σε μια μίνι κρίση», δηλώνοντας ότι «φαίνονται ευάλωτοι».

Το σουτ του Λίον Μπέιλι στο 74ο λεπτό έδωσε στην Άστον Βίλα μια νίκη που άξιζε, η οποία παράλληλα φέρνει τη Μάντσεστερ Σίτι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από την Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ και την ομάδα του Ουνάι Έμερι.

HIGHLIGHTS! DEFLECTED STRIKE SEES CITY DEFEATED AT VILLA | Aston Villa 1-0 City | Premier League

Χωρίς νίκη για τέσσερα παιχνίδια η Μάντσεστερ Σίτι

Με τόσους πολλούς διεκδικητές να εμφανίζονται, το στέμμα της Σίτι μοιάζει να γλιστρά έπειτα από τρεις διαδοχικούς τίτλους.

«Η καλύτερη ομάδα κέρδισε», είπε από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά όσο ήταν πάντα. Πρέπει να το σκεφτώ. Πρέπει να κοιμηθώ, να σκεφτώ, πρέπει να δω τα παιχνίδια, πώς τα πήγαν οι παίκτες».

«Είναι καθήκον μου, η δουλειά μου να βρω έναν τρόπο να επανέλθω από την κατάσταση γιατί εδώ και πολλά χρόνια μαζί μπορέσαμε να βρούμε έναν τρόπο να παίζουμε παιχνίδια – μερικές φορές παίζοντας καλά, μερικές φορές όχι αλλά πάντα βρίσκαμε έναν τρόπο να το κάνουμε – και τώρα παλεύουμε. Πρέπει να αλλάξουμε τη δυναμική».

Η Σίτι επιχείρησε δύο σουτ στο ματς, τα λιγότερα που έχει καταγράψει η ομάδα του Γκουαρδιόλα σε αγώνα πρωταθλήματος, σε σύγκριση με τα 22 της Βίλα, τα περισσότερα που έχει αντιμετωπίσει η Σίτι, ενώ ο Έντερσον έκανε αρκετές αποκρούσεις πριν από το σουτ του Μπέιλι στο 74ο λεπτό.

Ερωτηθείς εάν η Βίλα θα μπορούσε να απειλήσει τις ελπίδες της Σίτι να κατακτήσει τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο, ο Γκουαρδιόλα απάντησε: «Ναι, σίγουρα, λόγωτου τρόπου που παίζει. Όταν είσαι εκεί, βλέπεις τη σωματικότητα, το ρυθμό, την ταχύτητα, τον πάγκο, την οργάνωση από τον Ουνάι Έμερι, στις στημένες φάσεις, το υψηλό πρέσινγκ… πόσο απίστευτα αμύνονται…».

Η Άστον Βίλα του Έμερι δεν αστειεύεται φέτος

Ο Έμερι υποστήριξε ότι ήταν πολύ νωρίς για να θεωρήσει την ομάδα του ικανή να κερδίσει τον τίτλο.

«Υπάρχουν επτά ομάδες που είναι πιο κοντά στη διεκδίκηση από εμάς», είπε ο μάνατζερ της Βίλα.

«Είμαστε στη 15η αγωνιστική, παίζουμε το Σάββατο με την Άρσεναλ και θα επικεντρωθούμε σε αυτήν. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε τρίτοι, αλλά το να μείνουμε εκεί, είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς να παίξουμε.

»Προοδεύουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, κερδίζοντας αγώνες ίσως μπορούμε να γίνουμε διεκδικητές αλλά όχι τώρα, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Είναι η 15η αγωνιστική. Η γνώμη μου θα μπορούσε να αλλάξει στην 30η ή την 32η αγωνιστική».

Στόουνς: Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να εκμεταλλευτεί τον πόνο

Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να εκμεταλλευτεί τον πόνο που νιώθει και να τον χρησιμοποιήσει για να επανέλθει στις νίκες, δήλωσε ο αμυντικός Τζον Στόουνς μετά την ήττα της Τετάρτης με 1-0 από την Άστον Βίλα.

Η Βίλα κυριάρχησε στο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος και εξασφάλισε την πρώτη της νίκη επί της Σίτι από το 2013 χάρη σε ένα σουτ του Λίον Μπέιλι στο 74ο λεπτό.

Το αποτέλεσμα άφησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς μετά από 15 αγώνες - έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ - και χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Η Σίτι είχε να μείνει χωρίς νίκη για τέσσερα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Απρίλιο του 2017.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον πόνο που υπάρχει μέσα μας, στο στομάχι μας, στο μυαλό μας, όπου κι αν είναι, ως κίνητρο και καύσιμο για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Νομίζω ότι όλοι έχουν αυτή την επιθυμία», δήλωσε ο Στόουνς στην ιστοσελίδα της Σίτι.

«Έχουμε ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση τις προηγούμενες σεζόν. Δεν νομίζω ότι εμείς ή όλοι θα πρέπει να το κάνουμε μεγάλο θέμα. Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι ως ομάδα, κάτι που θα κάνουμε αύριο μόλις αναλύσουμε την κατάσταση και ηρεμήσουμε συναισθηματικά».

(Με πληροφορίες του Guardian και του BBC Sport)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ