- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παναθηναϊκός: Δοκιμάζεται απόψε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
Θέλει επιστροφή στις νίκες το «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός: Δοκιμάζεται απόψε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλει επιστροφή στις νίκες το «τριφύλλι»
Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στη Euroleague, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Παρτιζάν στο Βελιγράδι και Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, η αντίπαλός του το βράδυ της Πέμπτης (7/12, 21:15) στο ΟΑΚΑ, για την 13η αγωνιστική, είναι η κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης με 11 τρόπαια Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο ημέρες πριν, εξάλλου, την Τρίτη (5/12) η «βασίλισσα» πέρασε νικηφόρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικρατώντας του Ολυμπιακού, με 77-71.
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάριο Χεζόνια, ήταν ένας από τους δύο ηγέτες της στο ΣΕΦ, σημειώνοντας 18 πόντους με 2/6 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Εξάλλου ο Κροάτης δεν σταμάτησε να κάνει αναρτήσεις για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή την Τετάρτη (6/12). Ο... άλλος ήταν ο Βόσνιος φόργουορντ Τζάναν Μούσα, με 23 πόντους και 5/7 τρίποντα. Και πάντα... σταθερή αξία στο «5» για τους Μαδριλένους, ο Έντι Ταβάρες που χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλή απόδοση, άλλοτε με ένα κάρφωμα και άλλοτε με ένα κόψιμο... αποτελεί σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τρωτά σημεία η αντίπαλος των παικτών του Ερκίν Αταμάν. Αυτό αποδείχτηκε στην Κωνσταντινούπολη, όταν για την 11η αγωνιστική ηττήθηκε στην παράταση από τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη. Ήταν μόλις η πρώτη και μοναδική ήττα της πρωτοπόρου του Μαραθωνίου της κανονικής περιόδου της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Οι σκέψεις του Αταμάν για το παιχνίδι
Το κίνητρο για τους «πράσινους» είναι υψηλό. Για να καταφέρει, όμως ο Παναθηναϊκός να δυσαρεστήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα πρέπει ο Ντίνος Μήτογλου να πιάσει υψηλή απόδοση, κάτι που δεν συνέβη απέναντι στην Αναντολού Εφές, ενώ παίκτης «κλειδί» στη ρακέτα θα είναι βέβαια και ο σέντερ των «πρασίνων» Ματίας Λεσόρ. Το ίδιο βέβαια απαιτείται και από τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια, που ήταν παρών στον τελικό στο Κάουνας τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σουτ του Σέρχιο Γιουλ στα 2,3'' από τη Ρεάλ στον τελικό, με το δικό του σουτ στην εκπνοή να μην βρίσκει στόχο. Ο Φακούντο Καμπάτσο αποτελεί από τα κορυφαία γκαρντ της διοργάνωσης και σίγουρα ο Σλούκας και ο Αργεντινός θα επιδοθούν σε διαγωνισμό ασίστ. Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Καμπάτσο μοίρασε 9 ασίστ, ενώ ο Σλούκας είχε 8 ασίστ κόντρα στην Αναντολού Εφές. O Aταμάν περιμένει πολλά βέβαια και από τον Γκριγκόνις, αλλά η αλήθεια είναι πως απέναντι σε αυτήν την αντίπαλο, κάθε παίκτης που θα πατήσει στο παρκέ θα πρέπει να δώσει το 100% για να έχει ελπίδες νίκης ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός σημειώνει 81,7 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης 89,1. Οι «πράσινοι» δέχονται 79,8 πόντους μ.ο. και οι Ισπανοί 75,6. Οι αυτοματισμοί της Ρεάλ Μαδρίτης, η πολυφωνία και οι αξιόλογοι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο καθιστούν την ομάδα του Τσους Ματέο... σχεδόν ανίκητη.
Όπως και στο ΣΕΦ, η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα έχει και στο ΟΑΚΑ τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Γκερσόν Γιαμπουσέλε. Οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένουν εκτός για τον Παναθηναϊκό.
Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία), Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία) και Γκέντιαν Τσίτσι (Αλβανία).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά όλο το ταμπλό
Πότε είναι τα παιχνίδια
Πρωταγωνιστής ο παίκτης του Ολυμπιακού
Ο Βεζένκοβ σταμάτησε στους 25 πόντους, ο Γουόκαπ είχε 4/4 τρίποντα και 7 ασίστ
Εντυπωσιακή εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους
Σπουδαία νίκη-πρόκριση για τους Κρητικούς στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Το Australian Open θα διεξαχθεί το διάστημα 18 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη
Σημαντική απώλεια για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν
Τεταμένο το κλίμα στα «ελάφια»
Ηττήθηκαν με 139-106 από τους Τίμπεργουλβς
Oι Πειραιώτες έκλεισαν το σετ στο 15-9 και το ματς με 3-2 σετ
Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή
Ηττήθηκε από τον Βούκιτς
Παρελθόν ο προπονητής της «Βασίλισσας» μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα
Στρέφει την προσοχή της στο Australian Open
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Συγκλονιστικός ξανά ο Έλληνας αστέρας
Απίθανη εμφάνιση του Έλληνα άσου
Στο τουρνουά WTA 500 στην Αυστραλία συμμετέχει η Ουκρανή τενίστρια
Ο Κοϊτά άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό και ο Γένσεν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.