Αθλητισμος

Euro 2024: Παραιτήθηκε ο προπονητής της Τσεχίας παρά την πρόκριση

Το σκάνδαλο λιγότερο από 48 ώρες πριν από τον καθοριστικό αγώνα με τη Μολδαβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2024: Παραιτήθηκε ο προπονητής της Τσεχίας παρά την πρόκριση
Euro 2024: Παραιτήθηκε ο προπονητής της Τσεχίας παρά την πρόκριση © EPA

Euro 2024: Παραιτήθηκε ο προπονητής της Τσεχίας παρά την πρόκριση - Το σκάνδαλο λιγότερο από 48 ώρες πριν από τον καθοριστικό αγώνα με τη Μολδαβία

Παρά την νίκη με 3-0 επί της Μολδαβίας και την πρόκριση της εθνικής Τσεχίας στα τελικά του Euro 2024, ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την θέση του, λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Αν και είμαι χαρούμενος τώρα, είχα ήδη αποφασίσει πριν τον αγώνα ότι δεν θα συνεχίσω», σχολίασε ο 62χρονος προπονητής, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας.

Ο Σίλχαβι, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στα προημιτελικά του τελευταίου Euro πριν εξασφαλίσει μια θέση στο τουρνουά της επόμενης χρονιάς στην Γερμανία, δέχθηκε κριτική για την κακή απόδοση της ομάδας στον Ε` προκριματικό όμιλο, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση, πίσω από την Αλβανία και με μόλις τέσσερις νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις.

Η εθνική Τσεχίας «κλονίσθηκε» από ένα σκάνδαλο λιγότερο από 48 ώρες πριν από τον καθοριστικό αγώνα με τη Μολδαβία, όταν τρεις διεθνείς (σ.σ. Βλάντιμιρ Κουφάλ (Γουεστ Χαμ), Γιάκουμπ Μπράμπετς (Αρης Θεσσαλονίκης) και Γιαν Κούχτα (Σπάρτα Πράγας), αποκλείσθηκαν από την αποστολή, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε νυκτερινό κέντρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ