Αθλητισμος

EURO 2024: Τα δεδομένα για τα play off μέσω του Nations League

Πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η φάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
euro1

EURO 2024: Τα δεδομένα για τα play off μέσω του Nations League - Πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η φάση

Η απευθείας πρόκριση της Σλοβακίας στα τελικά του EURO 2024 μετά την εμφατική νίκη της επί της Ισλανδίας (4-2), άφησε το Λουξεμβούργο οριστικά στην 3η θέση του 10ου ομίλου, όμως η ομάδα του Λουκ Χολτς θα έχει άλλη μία ευκαιρία πρόκρισης για τα γήπεδα της Γερμανίας, μέσω των play off.

Το Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει στα play off από τη League C του Nations League για μία δεύτερη ευκαιρία, μαζί με την Ελλάδα. Για την ώρα είναι η 4η ομάδα της διαδικασίας, με τη Γεωργία να βρίσκεται στην κορυφή (με βάση το Nations League ranking) και την Ελλάδα να ακολουθεί στη 2η θέση.

Στην 3η θέση (με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή) θα βρεθεί το Καζακστάν. Ως εκ τούτου οι Καζάκοι θα είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στις 21 Μαρτίου, εκτός αν πετύχουν την απόλυτη... ανατροπή κι αφήσουν εκτός στον 8ο όμιλο τη Σλοβενία. Σ’ αυτή την περίπτωση το Λουξεμβούργο θα «ανέβει» στην 3η θέση και θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας και το Αζερμπαϊτζάν, ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα θα πάρει θέση στα play off ως αντίπαλος της Γεωργίας.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- η σειρά των play off για την είσοδο στα τελικά του EURO 2024 του Nations League διαμορφώνονται ως εξής:

-21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)

-21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)

-Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)

-Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία

-Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ