Αθλητισμος

Εθνική Ελλάδας: Οριστικά με Καζακστάν στα ημιτελικά των playoffs

Αναλυτικά το πρόγραμμά της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εθνική Ελλάδας
Η Εθνική Ελλάδας © Eurokinissi

Εθνική Ελλάδας: Οριστικά με Καζακστάν στα ημιτελικά των playoffs - Αναλυτικά το πρόγραμμά της

Η Σλοβενία και η Ιταλία έγιναν οι επόμενες ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα τελικά του EURO 2024 μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής στον 8ο και 3ο προκριματικό όμιλο αντίστοιχα, καθώς η μεν πρώτη νίκησε με 2-1 με τρομερό γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού στο 86′ το Καζακστάν στον «τελικό» τους στη Λιουμπλιάνα, ενώ οι δε «ατζούρι» άντεξαν στη μάχη μέχρις εσχάτων με τους Ουκρανούς στην BayArena του Λεβερκούζεν, πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που έψαχναν με το «λευκό» 0-0 και θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το «στέμμα» τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στο «Stadion Stozice» της Λιουμπλιάνας, η Σλοβενία ήθελε μόλις έναν βαθμό για να επιστρέψει στα τελικά EURO μετά από 24 χρόνια (η προηγούμενη παρουσία της ήταν στο EURO 2000). Το εύστοχο πέναλτι του Μπένιαμιν Σέσκο στο 41′ έδωσε «αέρα» πρόκρισης στους Σλοβένους, όμως ο Οράζοφ στο 48′ έφερε το ματς στα ίσα και παρέτεινε την αγωνία. Ο Βέρμπιτς μπήκε στο γήπεδο στο 72′ στη θέση του Μλάκαρ και στο 86′, με μία υπέροχη κίνηση κι εκτέλεση από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» και τη Σλοβενία στον… 7ο ουρανό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Έτσι, το Καζακστάν θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην «OPAP Arena». Αν η Ελλάδα περάσει το Καζακστάν, στις 26 Μαρτίου 2024 θα παίξει με τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Σε ό,τι αφορά την έδρα, θα γίνει κλήρωση τον Δεκέμβριο κι ενδέχεται και ο τελικός να γίνει στην OPAP Arena!

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Ελλάδα – Καζακστάν (21/03/2024)
Γεωργία – Λουξεμβούργο (21/03/2024)

ΤΕΛΙΚΟΣ
Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (26/03/2024)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ