Αθλητισμος

Euroleague: Κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός απόψε

Απόψε ξεκινά η «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
olympiakos1

Euroleague: Κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός απόψε - Απόψε ξεκινά η «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης

Εκτός έδρας αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ενώ στο ΟΑΚΑ θα μείνει ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague, της πρώτης της «διαβολοβδομάδας», αφού ακολουθούν «μάχες» για την 9η αγωνιστική την Πέμπτη και την Παρασκευή, 16 και 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Την Τρίτη (14/11, 21:05) ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο "Aleksandar Nikolic Hall" του Βελιγραδίου. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Αθήνα, την Τετάρτη (15/11, 21:15) με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, με στόχο τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα.

H 8η αγωνιστική περιλαμβάνει έναν ιταλικό «εμφύλιο», ανάμεσα στη Βίρτους και την Αρμάνι Μιλάνο στην Μπολόνια την Τρίτη (14/11) και δύο ισπανικούς «εμφυλίους», με τη Βαλένθια να υποδέχεται τη μοναδική αήττητη ομάδα, Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη (14/11) και την Μπασκόνια να φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη (15/11).

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη (16/11, 21:15), ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή (17/11, 21:15). Την ίδια ημέρα διεξάγεται ένας ακόμη ισπανικός «εμφύλιος», με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» τη Βαλένθια.

«Μάχη» με τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της «διαβολοβδομάδας»

O Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στη Euroleague, από τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη για την 6η αγωνιστική και από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για την 7η και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Βελιγράδι, την Τρίτη (14/11) θέλει διακαώς να πετύχει μία 4η νίκη, βρίσκεται στο 3-4, στη διοργάνωση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η τελευταία νίκη του στη Euroleague καταγράφηκε στις 26 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Αναντολού Εφές για την 5η αγωνιστική. Το γεγονός πως ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές στο Βελιγράδι είναι στα συν για τον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια ώρα τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών που αντιμετωπίζει... δεν επιτρέπουν υπέρμετρη αισιοδοξία απέναντι σε μία ομάδα που έχει καλύτερο ρεκόρ και συγκεκριμένα (4-2), αν και η ομάδα του Κάτας έχει αγώνα λιγότερο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι λόγω του κατάγματος που έχει υποστεί σε δάκτυλο του δεξιού ποδιού, αλλά και λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στο αριστερό γόνατο. Ο Λουκ Σίκμα θα είναι στη δωδεκάδα, αλλά όπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας «επειδή έχουμε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στην front line μας πιθανό να του δοθεί χρόνος συμμετοχής, ανάλογα το πως θα πάει το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε φόρμα. Έχει κάνει κάποιες ατομικές και μόλις μία ομαδική προπόνηση. Όμως, επειδή βρισκόμαστε σε ανάγκη πιθανόν να παίξει». Δεδομένη είναι για μία ακόμη αγωνιστική η απουσία του Σακίελ ΜακΚίσικ (σ.σ. ξεκίνησε προπονήσεις με την ομαδα χωρίς επαφή και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επανένταξής του σε κανονικούς ρυθμούς).

Τον αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Euroleague

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14-15/11/2023)

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ολυμπιακός 21:05

Μονακό (Μονακό)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 6-0

Μπαρτσελόνα 6-1

Φενερμπαχτσέ 5-2

Βαλένθια 5-2

Βίρτους Μπολόνια 5-2

Μονακό 5-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-2

Ολυμπιακός 3-4

Παρτιζάν Βελιγραδίου 3-4

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4

Αναντολού Εφές 3-4

Μπασκόνια 3-4

Παναθηναϊκός 3-4

Ερυθρός Αστέρας 2-5

Μπάγερν Μονάχου 2-5

Αρμάνι Μιλάνο 2-5

Άλμπα Βερολίνου 1-6

Βιλερμπάν 1-6

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Euroleague

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16-17/11/2023)

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 21:15

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Μονακό)

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 21:15

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Παρτιζάν (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ