Αθλητισμος

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον «θρύλο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το «θρύλο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © EPA/Adam Vaughan

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα - Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το «θρύλο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χιλιάδες φίλαθλοι περίμεναν σιωπηλοί πριν χειροκροτήσουν καθώς η νεκρώσιμη πομπή με το φέρετρο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον πέρασε σήμερα (13/11) από το «Ολντ Τράφορντ» στο δρόμο προς τον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ για μια ιδιωτική τελετή.

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα

Σταμάτησε στο άγαλμα της «Αγίας Τριάδας», -Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ και Ντένις Λο-, καθώς οι ομάδες U18 και U21 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχημάτισαν τιμητική φρουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής, ενώ εκατοντάδες μπουκέτα και κασκόλ περιβάλλουν τη βάση του αγάλματος.

H εμβληματική φιγούρα του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Ο Τσάρλτον, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αγγλία και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέθανε στις 21 Οκτωβρίου σε ηλικία 86 ετών.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον, έμεινε στη μνήμη τόσο ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγγλικού ποδοσφαίρου όσο και ως «ταπεινός» και «φανταστικός» άνθρωπος και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος τον αποχαιρέτησαν σήμερα.

Ο πρώην προπονητής της Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον, οι πρώην παίκτες Άντι Κόουλ και Πολ Σκόουλς, ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν μερικοί από τους πρώτους που έφτασαν, μεταξύ των περίπου 1.000 προσκεκλημένων στον καθεδρικό ναό για τη λειτουργία.

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα

«Ήξερα αμέσως πόσο σπουδαίος τύπος ήταν. Ένας ταπεινός τύπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης» είπε στο BBC ο πρώην συμπαίκτης του Τσάρλτον, Άλεξ Στέπνεϊ.

Ένα πλήθος φιλάθλων, αγνοώντας τον κακό καιρό βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να χειροκροτήσει τελευταία φορά τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Βασικός πρωταγωνιστής στην ομάδα της Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, παίζοντας δίπλα στον αδερφό του Τζακ. Με τη Γιουνάιτεντ είχε 758 συμμετοχές, σημειώνοντας 249 γκολ.

Πλήθος κόσμου από το χώρο του ποδοσφαίρου και την πολιτική σκηνή στο «τελευταίο αντίο» για τον Μπόμπι Τσάρλτον

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Τζόνι Έβανς, ο Τομ Χίτον και ο Λουκ Σο ήταν μεταξύ των σημερινών παικτών της Γιουνάιτεντ που είχαν προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν την ιδιωτική τελετή, με πολλούς να απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω δέσμευσης στην Ολλανδία.

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα

«Αναμφισβήτητα μιλάμε για τον καλύτερο Άγγλο ποδοσφαιριστή που είχαμε ποτέ», δήλωσε στο Sky Sports ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Στιβ Μπρους. «Επίσης είχε κλάση και ως άνθρωπος. Έτσι, όταν έχετε το μείγμα των δύο, μπορείτε να καταλάβετε γιατί θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους. Ένα απλό πράγμα έλεγε πάντα (όταν ήρθα στη Γιουνάιτεντ): "Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Απλώς απολαύστε το, απολαύστε το προνόμιο να παίζεις για αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο"».

Ένας άλλος πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Μπράιαν Ρόμπσον, την χαρακτήρισε «θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την οικογένεια του Σερ Μπόμπι».
«Ήταν ένας φανταστικός παίκτης, αλλά όχι μόνο αυτό, ήταν υπέροχος άνθρωπος», είπε ο Ρόμπσον στο Sky News.

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Το τελευταίο χειροκρότημα

Η τελετή αναμενόταν να περιλαμβάνει αφιερώματα και εγκώμια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζον Σιλς, καθώς και έναν προσωπικό φόρο τιμής από την οικογένεια του Τσάρλτον.

Ανάμεσα στους ύμνους που είχαν προγραμματιστεί να ακουστούν και το «Abide With Me», το οποίο τραγουδιέται παραδοσιακά πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ