Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπασκόνια και θέλει μόνο τη νίκη

Απόψε ξεκινά η 7η αγωνιστική της Euroleague

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπασκόνια και θέλει μόνο τη νίκη

Ολυμπιακός: Μόνο για τη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια - Απόψε ξεκινά η 7η αγωνιστική της Euroleague

Αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα είναι ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, κάτι που βέβαια καλούνται να το αποδείξει μέσα στο παρκέ. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται την Μπασκόνια στις 19:15 την Πέμπτη (9/11), ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Βερολίνο, την πόλη διεξαγωγής του φετινού φάιναλ φορ της διοργάνωσης, με αντίπαλο την αδύναμη Άλμπα.

Με ρεκόρ 3 νίκες - 3 ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός δεν έχει την... πολυτέλεια για ήττες στην έδρα του, πόσο μάλλον όταν αντίπαλός του είναι η Μπασκόνια με χειρότερο ρεκόρ, δηλαδή με 2 νίκες - 4 ήττες. Οι απουσίες είναι δεδομένες για τους «ερυθρόλευκους», με τον Λουκ Σίκμα να είναι εκτός, όπως και ο Σακίελ ΜακΚίσικ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, όπως τόνισε στη Media Day του Ολυμπιακού ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Σέρβος σέντερ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο, έμεινε εκτός στο ματς της Basket League, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά αν και βγάζει πλέον μέρος της προπόνησης, το ιατρικό τιμ φοβάται πιθανή υποτροπή, αν βιαστεί να επιστρέψει. Στον Πειραιά έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ με ένα καλάθι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, δηλαδή... αμφισβητούμενα διαιτητικά σφυρίγματα στο τέλος.

Η άμυνα θα είναι «κλειδί» στον αγώνα του ΣΕΦ, καθώς οι Βάσκοι πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 4 πόντους περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» σε αυτές τις 6 πρώτες αγωνιστικές (80,5 η Μπασκόνια, 76,5 ο Ολυμπιακός). Όμως, οι Πειραιώτες δέχονται 75 πόντους μέσο όρο την ώρα που η Μπασκόνια δέχεται 86.3 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Την ίδια ώρα, το σκοράρισμα αποτελεί πονοκέφαλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει σαφές πρόβλημα στην παραγωγικότητα. Ο Ολυμπιακός θα εστιάσει στο μαρκάρισμα του Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος σημειώνει 20,3 πόντους μέσο όρο στα τελευταία τρία ματς, με τον Τόμας Ουόκαπ να έχει αποστολή να τον περιορίσει.

Έχει επιστρέψει και ο Τσίμα Μονέκε, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα στην εντός έδρας νίκη των Ισπανών, με 84-83, επί της Παρτιζάν, την περασμένη εβδομάδα. Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια και νυν του Ολυμπιακού, Άλεκ Πίτερς, θα δώσει σκληρές «μάχες» με τον Νιγηριανο-Αυστραλό σέντερ της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβις.

Euroleague: Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Η πολυνίκης της διοργάνωσης, με 11 τίτλους, Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η μόνη αήττητη στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Την Πέμπτη (9/11), όμως έχει δύσκολη αποστολή στη Μαδρίτη, καθώς υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία έχει ρεκόρ 5-1 και με νίκη απειλεί να «πιάσει» τη «βασίλισσα» στο «ρετιρέ». Την ίδια ημέρα, η Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με τον τουρκικό σύλλογο να έχει ρεκόρ 5-1 και τους Σέρβους 2-4. Από το Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι (1-5) θα προσπαθήσει να περάσει η Βαλένθια (5-1) την Πέμπτη (9/11), ενώ η Μπαρτσελόνα (5-1) υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (2-4) την Παρασκευή (10/11).

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου, την ερχόμενη Πέμπτη (9/11, 21:05) στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» του Βελιγραδίου. Η απόφαση αυτή για το συγκεκριμένο ματς της 7ης αγωνιστικής της Euroleague ελήφθη για λόγους ασφαλείας, λόγω των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που η Μακάμπι Τελ Αβίβ δίνει τους αγώνες της στο Βελιγράδι, με την αποστολή της ομάδας του Ισραήλ να διαμένει και να προπονείται στην Κύπρο. Ο επόμενος αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένος στο Βελιγράδι με τον Ολυμπιακό, στις 14 Νοεμβρίου, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη φιλάθλων στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών του Οντεντ Κάτας.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στη Euroleague

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9-10/11/2023)

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Μπασκόνια (Ισπανία) 19:15

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάγερν (Γερμανία)

Παρτιζάν (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βίρτους (Ιταλία)

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Παναθηναϊκός 21:00

Μονακό (Μονακό)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

Φενερμπαχτσέ 5-1

Βαλένθια 5-1

Μπαρτσελόνα 5-1

Βίρτους Μπολόνια 5-1

Μονακό 4-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-2

Ολυμπιακός 3-3

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-3

Παναθηναϊκός 2-4

Παρτιζάν Βελιγραδίου 2-4

Αναντολού Εφές 2-4

Μπάγερν Μονάχου 2-4

Ερυθρός Αστέρας 2-4

Μπασκόνια 2-4

Αρμάνι Μιλάνο 1-5

Άλμπα Βερολίνου 1-5

Βιλερμπάν 1-5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ