Αθλητισμος

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γιούτσος

Το σύνθημα «Έμπαινε Γιούτσο» ακόμα και σήμερα είναι ζωντανό στις μνήμες των φιλάθλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γιούτσος
«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γιούτσος

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Νίκος Γιούτσος - Το σύνθημα «Έμπαινε Γιούτσο» ακόμα και σήμερα είναι ζωντανό στις μνήμες των φιλάθλων

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθούν την απώλεια του Νίκου Γιούτσου, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 7 Νοεμβρίου ύστερα από επιπλοκές στο αναπνευστικό, σε ηλικία 81 ετών.

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γιούτσος

Η τελευταία του παρουσία στο "Καραϊσκάκης" ήταν στον πρόσφατο αγώνα με την Φράιμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Europa League, με την τεράστια αυτή μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου να νοσηλεύεται τις τελευταίες 20 ημέρες στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου "Μετροπόλιταν" και να φεύγει τελικά από κοντά μας την Τρίτη, έχοντας διασωληνωθεί από την Κυριακή.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε είχε ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση «Έμπαινε Γιούτσο», που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των ερυθρολεύκων και έχει παραμείνει ζωντανή στις μνήμες όλων ως σήμερα.

Η πειραϊκή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή με την τεράστια καριέρα και τη μοναδική έφεση στο γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» χαρακτηρίζουν τον εκλιπόντα ως «τεράστιο κεφάλαιο στην ολόχρυση ιστορία του Ολυμπιακού» και «μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου», προσθέτοντας ότι το αποτύπωμά του θα μείνει βαθύ στον σύλλογο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πενθεί και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Γιούτσου.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ολόχρυση ιστορία του Ολυμπιακού, μια μεγάλη μορφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γεννημένος στην Καστοριά, μεγαλωμένος στην Ουγγαρία, φόρεσε τα ερυθρόλευκα για δέκα χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Από τη σεζόν 1964-65 έως το καλοκαίρι του 1974 ξεσήκωνε τον κόσμο στις κερκίδες με τις προσωπικές του ενέργειες.

"Έμπαινε Γιούτσο!" τον παρότρυναν χιλιάδες άνθρωποι στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης", εξαιτίας των επελάσεών του προς τις αντίπαλες εστίες. Ένα σύνθημα, μια ιαχή που έμεινε στην ιστορία!

Με τη φανέλα του Θρύλου αγωνίστηκε σε 330 παιχνίδια, σημείωσε 128 γκολ και δοξάστηκε. Ένας αυθεντικός μπαλαδόρος, ο οποίος με τον Ολυμπιακό κατάκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα.

Το αποτύπωμά του Νίκου Γιούτσου θα μείνει βαθύ στην ιστορία του Συλλόγου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ