Αθλητισμος

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών η Αγγλία - Δραματική πρόκριση επί της Αυστραλίας

«Χάλασε το πάρτι» της διοργανώτριας χώρας μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Στον τελικό η Αγγλία - Κέρδισε 3-1 την Αυστραλία μετά από δραματικό ημιτελικό στο Σίδνεϊ – Τα highlights του αγώνα.
Οι παίκτριες της Αγγλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία © EPA/Dan Himbrechts

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Στον τελικό η Αγγλία - Κέρδισε 3-1 την Αυστραλία μετά από δραματικό ημιτελικό στο Σίδνεϊ – Τα highlights του αγώνα.

Η Αγγλία έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών για πρώτη φορά, καθώς «χάλασε το πάρτι» της οικοδέσποινας Αυστραλίας, σε μια ιστορική βραδιά στο Σίδνεϊ.

Αγωνιζόμενες ενάντια σε ένα παθιασμένο πλήθος που ξεπούλησε το Stadium Australia, με τη νίκη τους σκορ με 3-1 οι «Lionesses» έγιναν η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας από το 1966 που έφτασε σε τελικό στην παγκόσμια σκηνή.

Το επίτευγμα κορυφώνει μια συγκλονιστική διετία υπό την Ολλανδή προπονήτρια Σαρίνα Βίγκμαν, καθώς η Αγγλία, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά πέρυσι στην έδρα της, έδειξε την ανωτερότητα και την τεχνογνωσία της για να ξεπεράσει την ομάδα της Αυστραλίας, που συγκίνησε ένα ολόκληρο έθνος χάρη στις προσπάθειες των «Ματίλντας».

Η Έλα Τουν έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία στο 36ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με ένα υπέροχο απευθείας βολέ στην πάνω γωνία των δικτύων.

Οι Αγγλίδες διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το δεύτερο ημίχρονο, όταν η Αυστραλία ανέβασε ρυθμό.

Mε τη σταρ επιθετικό της Σαμ Κερ να ξεκινά τον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά, χτύπησε ένα εκπληκτικό σουτ από τα 22 μέτρα πάνω από το κεφάλι της τερματοφύλακα Μέρι Ερπς, για να κάνει το 1-1.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cutz40w7skch)

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Την Κυριακή ο τελικός Ισπανία - Αγγλία

Αλλά η Αγγλία, όπως κάνει συχνά, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι, όταν η Λόρεν Χεμπ εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος για να αποκαταστήσει το προβάδισμά, πριν η Αλέσια Ρούσο σιγουρέψει τη νίκη στο 86ο λεπτό, φέρνοντας την Αγγλία ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τροπαίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cutyhhsa29ux)

Ο τελικός με την Ισπανία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Stadium Australia, στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

(Με πληροφορίες του BBC Sport)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ