Αθλητισμος

Superleague: Αναβάλλεται η αυριανή αγωνιστική των πλέι οφ μετά το αίτημα του Παναθηναϊκού

Με κορωνοϊό παίκτες του ΠΑΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από ματς του Παναθηναϊκού
© EUROKINISSI

Superleague: Αναβάλλεται η αυριανή αγωνιστική των πλέι οφ, στην οποία περιλαμβάνεται και το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Νέο Φάληρο

Αναβάλλεται η 9η αγωνιστική των play-offs της Stoiximan Superleague την Κυριακή (07/05-20:00), έπειτα από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Η διοργανώτρια αρχή είχε προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη για το μεσημέρι της Κυριακής (7/5, 12:00) προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος, ωστόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητούσε άμεση απάντηση.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου ο αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος να διασαλευθεί όσο το δυνατόν λιγότερο θα καταβληθεί προσπάθεια η 9η αγωνιστική να διεξαχθεί την Τρίτη 9 Απριλίου, καθώς τότε θα συμπληρωθεί το πενθήμερο από την ημέρα που διαγνώστηκαν τα μαζικά κρούσματα.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει ακόμα ομόφωνη συμφωνία ως προς την ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο επρόκειτο να διεξαχθούν οι εξής αγώνες: Άρης - ΑΕΚ, Βόλος - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση της Superleague

«Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00».

Κρούσματα στον ΠΑΟ

Όπως έγραφε νωρίτερα το debut.gr, στην ομάδα του Παναθηναϊκού έχουν βρεθεί συνολικά 24 κρούσματα κορωνοϊού. Τα 14 αφορούν σε ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα 10 σε μέλη του σταφ.

Η ομάδα διεξάγει καθημερινά μοριακά τεστ για να προλαμβάνει τη διάδοση του ιού, ωστόσο, τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, διαγνώστηκαν οι πρώτες ενδείξεις κρουσμάτων.

Στον εργαστηριακό έλεγχο της Παρασκευής διαγνώστηκαν πάνω από 20 κρούσματα, τα περισσότερα εξ αυτών αφορούσαν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε ήταν ασυμπτωματικοί, είτε είχαν ήπια συμπτώματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ