Αθλητισμος

Διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι είναι γκέι

«Δεν θέλω πλέον να κρύβομαι» δήλωσε ο Γιακούμπ Γιάνκτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
‘I no longer want to hide’: Jakub Jankto, Czech international, comes out as gay
© James Williamson - AMA/Getty Images/Ideal Image

Τσεχία: Διεθνής ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι είναι γκέι 

Ο Γιάκουμπ Γιάνκτο, ο διεθνής Τσέχος και μέσος της Γκετάφε που αγωνίζεται ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

«Γεια σας, είμαι ο Γιακούμπ Γιάνκτο», είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Όπως όλοι οι άλλοι, έχω τα δυνατά μου σημεία, έχω τις αδυναμίες μου, έχω οικογένεια, έχω τους φίλους μου. Έχω μια δουλειά, την οποία κάνω όσο καλύτερα μπορώ, εδώ και χρόνια, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι κι εγώ θέλω να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα, χωρίς φόβους, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βία, αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πλέον να κρύβομαι».

Η Σπάρτα Πράγας εξέδωσε ανακοίνωση για να υποστηρίξει την απόφαση του Γιάνκτο να κάνει coming out: «Ο Γιάκουμπ μίλησε ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό με τον σύλλογο πριν από λίγο καιρό. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την προσωπική του ζωή. Κανένα περαιτέρω σχόλιο. Όχι άλλες ερωτήσεις. Έχεις την υποστήριξή μας. Ζήσε τη ζωή σου, Γιάκομπ. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία».

Ο επίσημος λογαριασμός της Premier League στο Twitter απάντησε στο μήνυμα του με ανάρτηση: «Είμαστε μαζί σου, Γιάκουμπ. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους», ενώ η Fifpro, η παγκόσμια ένωση παικτών, έγραψε στο Twitter: «Ζήσε τη ζωή σου,. Περήφανος» μαζί με ένα emoji καρδιάς.

Ο Γιάνκτο ανήκει στη Χετάφε κι από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, έχοντας σημαντική θητεία στο Campionato με Ουντινέζε και Σαμπντόρια.

Ο 27χρονος είναι ο πιο προβεβλημένος σημερινός άνδρας ποδοσφαιριστής που αποκαλύπτεται δημοσίως, αφού ο Τζος Καβάλο της Adelaide United και ο Τζέικ Ντάνιελς της Blackpool αποκάλυψαν τη σεξουαλικότητά τους το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ