Αθλητισμος

Μέισον Γκρίνγουντ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ερευνώνταν για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή κακοποίηση από τον Ιανουάριο του 2022

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μέισον Γκρίνγουντ είδε τις κατηγορίες εναντίον του για βιασμό και επίθεση να αποσύρονται, έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ, δεν αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για φερόμενο βιασμό, αφού οι εισαγγελείς απέσυραν την υπόθεση εναντίον του.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον ρεαλιστική προοπτική καταδίκης», αφού βασικοί μάρτυρες απέσυραν τη συνεργασία τους από την έρευνα.

Ο 21χρονος Γκρίνγουντ, ανερχόμενος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προ της καταγγελίας εναντίον του, συνελήφθη και αργότερα κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή κακοποίηση μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022.

Ο επιθετικός, ο οποίος έχει φορέσει και το εθνόσημο της εθνικής Αγγλίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ετοιμαζόταν να δικαστεί αργότερα φέτος μέχρι που το CPS απέσυρε την υπόθεση την Πέμπτη.

Ένας εκπρόσωπος της CPS είπε: «Έχουμε καθήκον να κρατάμε τις υποθέσεις υπό συνεχή επανεξέταση.

»Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός της απόσυρσης των βασικών μαρτύρων και του νέου υλικού που ήρθε στο φως σήμαινε ότι δεν υπήρχε πλέον ρεαλιστική προοπτική καταδίκης. Υπό αυτές τις συνθήκες, έχουμε καθήκον να σταματήσουμε την υπόθεση.

»Έχουμε εξηγήσει την απόφασή μας σε όλα τα μέρη. Θα ενθαρρύνουμε πάντα τυχόν πιθανά θύματα να εμφανιστούν και να αναφέρουν στην αστυνομία και θα διώκουμε ποινικά οπουδήποτε ικανοποιηθεί η νομική μας δοκιμασία».

Η επικεφαλής της αστυνομίας Μιχαέλα Κερ, επικεφαλής δημόσιας προστασίας της Αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ, δήλωσε «Δεδομένης της σημαντικής κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης αυτής της υπόθεσης, είναι δίκαιο να μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο 21χρονος άνδρας που είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για σχέση με έρευνα που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2022 δεν αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη σε σχέση με αυτό.

»Η ομάδα έρευνας παρέμεινε σε τακτική επαφή με τη νομική ομάδα, παρέχοντας οποιεσδήποτε ενημερώσεις, και έτσι κατανοεί το σκεπτικό για τη διακοπή της διαδικασίας σε αυτό το στάδιο και ότι αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί σοβαρά».

Είπε ότι η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν θα σχολιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα ήθελα, ωστόσο, να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβω τη δέσμευση της Αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ να διερευνά ισχυρισμούς βίας κατά γυναικών και κοριτσιών και να υποστηρίζει όσους επηρεάζονται, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους, σε μια δύσκολη περίοδο για αυτούς. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αξιωματικών λαμβάνει ειδική εκπαίδευση και η δύναμη χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη συνέπεια εργαλεία, διαθέσιμα μέσω του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, για να κρατά τους ανθρώπους ασφαλείς και να φροντίζει τα θύματα.

»Αν αισθάνεστε ότι είστε ή μπορεί να είστε θύμα, μην αφήσετε αυτή την υπόθεση να σας αναγκάσει να ζητήσετε βοήθεια».

(Με πληροφορίες του Guardian)