Αθλητισμος

Πέθανε ο «ιπτάμενος Έλληνας», Μάικ Πάππας - Ποιος ήταν ο θρυλικός παλαιστής των ΗΠΑ

Από τη Ρόδο, πρωταθλητής στο Μισούρι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο ιπτάμενος Έλληνας», Μάικ Πάππας
© Youtube

Μάικ Πάππας: Ο θάνατος του «ιπτάμενου Έλληνα» στο Μισούρι - Η γέννηση στη Ρόδο, η μετανάστευση και ο θρύλος στην πυγμαχία

Ο Μάικ Πάππας, θρυλικός παλαιστής των ΗΠΑ, που είχε το παρατσούκλι «ο ιπτάμενος Έλληνας» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι.

Σύμφωνα με το anamnisis.net, ο Μάικ Πάππας είχε εξασφαλίσει σε αγώνα του στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των $100.000, αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού. Αρχικά μετέβη στην Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία και το 1967 πήγε στην Αμερική προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία. Στη συνέχεια μετέβη στο Μεξικό, όπου ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Μετά από σύντομο διάστημα εγκαταστάθηκε στο Τένεσί με το ψευδώνυμο Μάικ Πάππας και έγινε πρωταθλητής.

Το 1978 εγκατέλειψε την πάλη και μετακόμισε στο Σπρινγκφίλντ του Μισούρι, όπου απέκτησε το δικό του ομώνυμο κοσμηματοπωλείο«Manoli’s Jewelers» στο εμπορικό κέντρο του Μπρέντγουντ (Brentwood Shopping Center). Είχε τέσσερά παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Παρασκευά, τη Μαρία και τον Κωνσταντίνο. Ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά του Σπρίνγκφιλντ.

Ozarks Live - The Flying Greek Documentary - 12/9/2021

Ο σκηνοθέτης Jason Brasier εμπνεύστηκε από τη ζωή του και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Flying Greek». 

Last night I had the distinct honor to interview a true professional wrestling legend. Manoli Savvenas, aka Mike Pappas “The Flying Greek”, wrestled 10 times in Madison Square Garden against the likes of Bruno Samartino and other superstars of the late 1960’s and through the 1970’s. Mr. Savvenas, who owns Manoli's Jewelers (2700 S. Glenstone), will be 81 in May! ICWF Pro Wrestling #TopRopeTelevision

Posted by Craig Stagner on Sunday, February 20, 2022

Με πληροφορίες από anamniseis.net / ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ