- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mαύρος ιταλός παίκτης του ράγκμπι έλαβε «δώρο» μια σάπια μπανάνα για το Secret Santa
H αντίδραση του Σερίφ Τραορέ
Ιταλία: Δώρο με «άρωμα» ρατσισμού σε μαύρο παίκτη του ράγκμπι για το Secret Santa - Έλαβε μια σάπια μπανάνα από τους συμπαίκτες του
Ένας μαύρος Ιταλός παίκτης ράγκμπι κατηγόρησε την Τετάρτη τους συμπαίκτες του για ρατσισμό, αφού του έδωσαν μια «σάπια μπανάνα» κατά τη διάρκεια μιας ανώνυμης ανταλλαγής δώρων «Secret Santa».
Ο Σερίφ Τραορε έγραψε στο Instagram ότι έλαβε το ανεπιθύμητο δώρο, μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, κατά τη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου δείπνου με τους συμπαίκτες του παίκτες της Benetton Treviso. «Εκτός του ότι το βρήκα προσβλητική χειρονομία, αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν να δω ότι οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες μου που ήταν παρόντες γελούσαν. Σαν να ήταν όλα φυσιολογικά», δήλωσε.
Ο Τράορε γεννήθηκε στη Γουινέα, αλλά ζει στην Ιταλία από την ηλικία των επτά ετών και παίζει στην ομάδα του Τρεβίζο και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας.
«Αποφάσισα να μη σιωπήσω αυτή τη φορά για να διασφαλίσω ότι επεισόδια σαν κι αυτό δεν θα ξανασυμβούν», είπε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα «καταδικαστεί σοβαρά εκτός Ιταλίας».
Η Benetton Rugby ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «πάντα καταδίκαζε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα κάθε έκφραση ρατσισμού και/ή μορφή διακρίσεων» και ότι το περιστατικό «δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό».
Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά μαύρων αθλητών στην Ιταλία που έχουν υποστεί ρατσιστικές προσβολές. Στο ποδόσφαιρο, οι μαύροι παίκτες χλευάζονται συστηματικά από τους οπαδούς, ενώ τον Οκτώβριο η Πάολα Εγκόνου, μια μαύρη παίκτρια βόλεϊ, ανακοίνωσε ότι κάνει ένα διάλειμμα από την εθνική ομάδα της Ιταλίας μετά από σχόλια που αμφισβητούσαν την εθνικότητά της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρησης της Πάτο με αντίπαλο την Κάσιας ντο Σουλ
Μετά (και) την κατάκτηση του βραβείου European Golden Boy Web
Πλησιάζει στην ανανέωση των βασικών χορηγιών της
Ο Ζοάν Λαπόρτα με λίγα λόγια...τα είπε όλα για τη σχέση του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τη Ρεάλ Μαδρίτης
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας
Μιλάει με σεβασμό για τον Greak Freak
Ο Λαμίσα Μουσόντα δίνει μάχη για τη ζωή του
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Και όλα αυτά σε φιλική αναμέτρηση..
Ήταν προγραμματισμένο για το επόμενο Σάββατο (17/1) για τη 17η αγωνιστική της Super League
Πότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση
«Πάντα μου άρεσε να είμαι μέλος ενός συνόλου»
Η μια παίκτρια «κατάφερε» να κερδίσει μόλις τρεις πόντους
Οι εκλεκτοί του Θοδωρή Βλάχου
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του «The Athletic»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.