Αθλητισμος

Το Μπουένος Άιρες «φλέγεται» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 από την Αργεντινή (βίντεο)

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πρωτεύουσα μετά τη νίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανηγυρισμοί μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 από την Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες
© EPA / Franco Trovato Fuoco

Τελικός Μουντιάλ 2022: Οι πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άιρες μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 μετά τη νίκη της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ κόντρα στη Γαλλία και στο Μπουένος Άιρες οι πανηγυρισμοί είναι ξέφρενοι για τη σπουδαία επικράτηση. 

Οι φίλαθλοι βρέθηκαν από νωρίς στα καφέ και στις πλατείες για να απολαύσουν την αναμέτρηση που έφτασε μέχρι τα πέναλτι και κρατώντας τις σημαίες της Αργεντινής στα χέρια ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς για την κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου. 

CRAZY SCENES in Buenos Aires as fans celebrate Argentina WINNING WORLD CUP!

Τελικός Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι

Το όνειρο του Λιονέλ Μέσι αλλά και όλων των Αργεντινών έγινε πράξη! Η «αλμπισελέστε» επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ του Κατάρ με νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό με 4-2 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 η παράταση).

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έδειξε από την αρχή του αγώνα πως μπήκε στον τελικό με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του τροπαίου. Πιέζοντας σε όλους τους χώρους τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2018 κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «τρικολόρ» και να πάρει τα ηνία του τελικού από νωρίς. Η συνεχής πίεση των Αργεντινών μεταφράστηκε σε γκολ στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άνχελ Ντι Μαρία έγινε κάτοχος της μπάλας, ξεγέλασε τον Ντεμπελέ με την προσποίησή του και τον ανάγκασε να τον ανατρέψει. Ο Μαρτσίνιακ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι. Ο «pulga» δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ.

Οι «πετεινοί» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην «ορμή» της Αργεντινής και έδωσαν κι άλλο χώρο στην «αλμπισελέστε». Σε μία από τις φάσεις πίεσης της ομάδας του Σκαλόνι, ο ΜακΆλιστερ έτρεξε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Ντι Μαρία κι εκείνος με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ