Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Στα προημιτελικά η Αργεντινή με μαγεία Μέσι στο χιλιοστό παιχνίδι του (βίντεο)

Επικράτησαν 2-1 της Αυστραλίας οι μπιανκοσελέστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουντιάλ 2022: Με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι, η Αργεντινή επικράτησε της Αυστραλίας με σκορ 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Λιονέλ Μέσι χάρισε άλλη μια στιγμή μαγείας στη χιλιοστή εμφάνιση της σπουδαίας καριέρας του, καθώς η δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή κέρδισε την Αυστραλία για να φτάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο 35χρονος πλέον Μέσι πραγματοποίησε την 119η συμμετοχή του με το εθνόσημο της χώρας του, η οποίο χρειαζόταν τη λάμψη του για να περάσει στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίο Κυπέλλου του Κατάρ, ο οποίος θα τη βρει αντιμέτωπη με την Ολλανδία, στο reunion μιας ιστορικής μουντιαλικής κόντρας την Παρασκευή.

Η Αργεντινή μόλις και μετά βίας είχε απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, ώσπου ο Μέσι με ένα υπέροχο χαμηλό τελείωμα να προκαλέσει ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της Αργεντινής.

Οι Νοτιοαμερικανοί οπαδοί ήταν εκδηλωτικοί τραγουδώντας σε όλο το παιχνίδι και χάρηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο Αλβάρεθ τιμώρησε το λάθος του Ματ Ράιαν για να διευρύνει το προβάδισμά τους.

Η Αυστραλία είχε προσφέρει ελάχιστα, αλλά κατόρθωσε να σκοράρει με 13 λεπτά να απομένουν, όταν το χτύπημα του αναπληρωματικού Κραιγκ Γκούντγουϊν πήρε απόκλιση από τον Έντσο Φερνάντεζ.

Θα μπορούσαν να είχαν ισοφαριστεί λίγο αργότερα με τον Αζίζ Μπεχίτς, του οποίου το απίστευτο σόλο πέρασε από τέσσερις παίκτες, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε υπέροχα από την επέμβαση του Λισάντρο Μαρτίνεζ.

Η Αυστραλία κράτησε σε απόσταση την Αργεντινή για 35 λεπτά, καθισμένη βαθιά και με συμπαγή σχηματισμό, χωρίς να αφήνει χώρους πίσω.

Αλλά κάθε φορά που ο Μέσι έπαιρνε στο αριστερό του μποτάκι στην μπάλα, ακουγόταν ενθουσιασμός στο γήπεδο, μαζί με ιαχές που προσδοκούσαν κάτι ιδιαίτερο.

Και ο μικρός μάγος έδειξε ακριβώς γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο παιχνίδι ορόσημό του, ξεκινώντας και ολοκληρώνοντας ένα γκολ του οποίου η κατάληξη βρήκε μπλε και άσπρες φανέλες να χορεύουν στις εξέδρες.

Πλέον, με την Ολλανδία να την περιμένει στον γύρο των 8 την Παρασκευή, το Άγιο Δισκοπότηρο του Λιονέλ Μέσι, η κατάκτηση ενός Μουντιάλ, απέχει μόλις τρεις αγώνες.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες – Μολίνα (80’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72’ Ταλιαφίκο) – Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ (80’ Παλάσιος) – Άλβαρες (71’ Λαουτάρο Μαρτίνες), Μέσι, Γκόμες (50’ Λισάντρο Μαρτίνες).

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν – Ντέγκενεκ (72’ Κάρατσιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς – Λέκι (72’ Κουόλ), Μούι, Ιρβάιν, Μπάκους (58’ Χρούστιτς) – ΜακΓκρι (58’ Γκούντγουϊν), Ντιούκ (72’ ΜακΛάρεν).

(Mε πληροφορίες του BBC Sport)