Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Έτοιμος για τον τελικό της ζωής του ο Λιονέλ Μέσι - Το μήνυμά του στο Instagram

Ο Αργεντινός σταρ διεκδικεί το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του απέναντι στη Γαλλία

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουντιάλ 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Αργεντινή - Γαλλία, που ρίχνει την αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ - Το μήνυμα του Λιονέλ Μέσι.

«Vamos, Argentina!!»: Δεν κρατιέται ο Λιονέλ Μέσι και στέλνει το δικό του μήνυμα νίκης στο Instagram, λίγες ώρες πριν τον τελικό Αργεντινή - Γαλλία (Κυριακή 18/12, 17:00) του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ο οποίος αναμένεται να καθηλώσει τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Ο Αργεντινός σταρ, στην περίπου βέβαιη τελευταία του εμφάνιση σε Μουντιάλ, διεκδικεί το πολυπόθητο τρόπαιο, το μοναδικό που μέχρι στιγμής στερείται, σε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις.

Ο ίσως καλύτερος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών ανυπομονεί και δεν το κρύβει, καθώς με σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλησε να δώσει το σύνθημα της νίκης για τη μεγάλη μέρα της χώρας του.

«Είμαι έτοιμος. Πάμε Αργεντινή!», έγραψε χαρακτηριστικά ο 35χρονος σούπερ σταρ ποζάροντας με μία μπάλα στο γήπεδο και φορώντας φυσικά τα χρώματα της Αλμπισελέστε, σε μια ανάρτηση που έκανε από κοινού με τον χορηγό του, την εταιρία Adidas. To ποστ ξεπερνά ήδη τα 9 εκατομμύρια likes, μαρτυρώντας την αδημονία του κοινού να δει τον Αργεντινό σταρ της μπάλας να χαρίζει στιγμές μαγείας.

Ο Λιονέλ Μέσι προέτρεψε την Αργεντινή να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο της Γαλλίας, αφού έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου νικώντας την Κροατία με 3-0 το βράδυ της Τρίτης.

Ο Μέσι ήταν σε σπουδαία φόρμα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο στάδιο Λουσάιλ, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι και δημιουργώντας δύο γκολ για τον Χούλιαν Άλβαρες.

Η απόδοση του 35χρονου οδήγησε τον μάνατζέρ του, Λίονελ Σκαλόνι, να τον αποκαλέσει ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, μετά από ένα παιχνίδι που έδειξε τις πραγματικές προοπτικές της Αργεντινής, η οποία κινδύνευε με πρόωρη αποχώρηση μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία στο εναρκτήριο παιχνίδι της.

«Το πρώτο ματς ήταν ένα σκληρό χτύπημα», είπε ο Μέσι. «Ήμασταν αήττητοι σε 36 αγώνες. Δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε από τη Σαουδική Αραβία. Το να ξεκινήσει με τέτοιο τρόπο ήταν ένα σκληρό τεστ για την ομάδα. Αλλά αυτή η ομάδα απέδειξε πόσο δυνατοί είμαστε. Κάθε ματς ήταν τελικός.

«Αυτό αφήνει ένα ψυχικό φορτίο. Έχουμε παίξει πέντε τελικούς και έχουμε κερδίσει πέντε τελικούς. Ελπίζω ότι αυτός θα είναι ο τρόπος μας στο τελευταίο παιχνίδι».

Ο Μέσι, που δεν αναμένεται να παίξει σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι αποφασισμένος να διαγράψει τις μνήμες της ήττας στον τελικό του 2014 από τη Γερμανία. Πλέον απέχει μία νίκη από το να μιμηθεί τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος κατέκτησε τις λαϊκές συνειδήσεις της Αργεντινής όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1986.