Αθλητισμος

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Κατάρ λογοκρίνει δανό δημοσιογράφο στον αέρα (βίντεο)

Σεκιούριτι απείλησε να του σπάσει την κάμερα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δανός δημοσιογράφος στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 - Η επίθεση από σεκιούριτι σε live μετάδοση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από το Κατάρ που δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας της ασφάλειας στο Μουντιάλ 2022 σταματά τη live μετάδοση δημοσιογράφου από τη Δανία.

Ο Rasmus Tantholdt από το TV2 μιλούσε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, το οποίο φιλοξενείται στο Κατάρ, όταν εμφανίστηκε ο άνδρας της ασφάλειας και του ζήτησε να σταματήσει τη live μετάδοση.

Τον απείλησε, μάλιστα, όπως μετέδωσε το BBC, ότι θα του σπάσει την κάμερα. Σε ανακοίνωσή του το TV2 ξεκαθάρισε ότι ο ρεπόρτερ είχε την απαραίτητη διαπίστευση και πως μετέδιδε από δημόσιο χώρο -κάτι που είπε και ο Δανός δημοσιογράφος στον σεκιούριτι, χωρίς όμως να τον πείσει, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πρωτεύούσα, Ντόχα.

Οι καταγγελίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ και την κατάφωρη παραβίασή τους δεν σταματούν. Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση με τους αριθμούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 που το Κατάρ δεν θέλει να φαίνονται. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι νεκροί μετανάστες στα εργοτάξια του Μουντιάλ 2022.