Αθλητισμος

Έξαλλος ο Λίνεκερ με την σύσταση του Υπουργού Εξωτερικών στους ΛΟΑΤΚΙ Βρετανούς να δείξουν «σεβασμό» στο Μουντιάλ του Κατάρ

«Ό,τι κι αν κάνετε, μην κάνετε τίποτα γκέι. Αυτό είναι το μήνυμα;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γκάρι Λίνενερ
Ο Γκάρι Λίνεκερ © ΕPA Pool

Λίνεκερ κατά Βρετανού ΥΠΕΞ για το Μουντιάλ του Κατάρ και τους ΛΟΑΤΚΙ

Ο βρετανός θρύλος του ποδοσφαίρου και σχολιαστής του BBC Γκάρι Λίνεκερ επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, αφού πρότεινε στους βρετανούς οπαδούς από την κοινότητα ΛΟΤΑΚΙ που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ να «σέβονται τη χώρα».

Ο Κλέβερλι προέτρεψε τους φιλάθλους να δείξουν «λίγη ευελιξία και συμβιβασμό» και να «σεβαστούν την κουλτούρα» της διοργανώτριας χώρας όπου η ομοφυλοφιλία παραμένει έγκλημα, προκαλώντας επικρίσεις από ακτιβιστές όπως ο Peter Tatchell.

Απαντώντας στα σχόλιά του στο Twitter, ο παρουσιαστής του «Match Of The Day», ο Λίνεκερ έγραψε: «Ό,τι κι αν κάνετε, μην κάνετε τίποτα γκέι. Αυτό είναι το μήνυμα;»

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας Βρετανός ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ+ συνελήφθη για λίγο από την αστυνομία ενώ διαδήλωσε στο Κατάρ για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Ο Πίτερ Τάτσελ, ο οποίος συνελήφθη για τον ίδιο λόγο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία, είπε ότι στάθηκε «για 35 λεπτά» μπροστά από το Εθνικό Μουσείο στη Ντόχα με ένα πλακάτ που έγραφε: «Το Κατάρ συλλαμβάνει, φυλακίζει και υποβάλλει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε θεραπείες μετατροπής»», πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη συντηρητική αυτή μουσουλμανική χώρα και κάποιοι αστέρες του ποδοσφαίρου έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των οπαδών που θα ταξιδέψουν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την διοργάνωση, ειδικά μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και γυναικών, εις βάρος των οποίων οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι γίνονται διακρίσεις από την καταριανή νομοθεσία. Ένας καταριανός αξιωματούχος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι καταγγελίες της οργάνωσης "περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες είναι κατηγορηματικά και αδιαμφισβήτητα ψευδείς", χωρίς να διευκρινίσει.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου και είναι το πρώτο που διεξάγεται σε κράτος της Μέσης Ανατολής, λένε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσδιορισμού, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιούν κατά των εκδηλώσεων διαχυτικότητας δημοσίως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ