- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αθήνα ο Ντουέιν Μπέικον: Θέλω να γίνω ο game changer του Παναθηναϊκού
«Ξέρω καλά την κόντρα με τον Ολυμπιακό, ήρθα εδώ για αυτό», δηλώνει το νέο απόκτημα των «πρασίνων»
Ντουέιν Μπέικον: Ο 27χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας έφτασε στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού – Πώς οριοθετεί τους στόχους του.
Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός φόργουορντ ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Παναθηναϊκό.
Ο 27χρονος μπασκετμπολίστας θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις και πλέον μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τα πράσινα. Σημειώνεται ότι το τριφύλλι κοντράρεται με τη Μακάμπι στο Ισραήλ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
«Το είδα σαν ευκαιρία, μίλησα πολύ με τον Πάρις (Λι) που είναι από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες. Ήρθα πολλές φορές πέρσι και αγάπησα την Αθήνα. Πραγματικά πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που παίζω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.
Για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Ντουέιν Μπέικον είπε: «Πίστεψα πως είναι το καλύτερο μέρος που μπορώ να πάω για να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη. Ήθελα να έρθω και είμαι έτοιμος να παίξω. Υπάρχει πολλή μεγάλη κληρονομιά και πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έχουν παίξει εδώ. Είναι θρυλική ομάδα και ήθελα να γίνω μέλος της.
»Ο Μάικ Τζέιμς έπαιξε εδώ. Είμαι ένας χαρούμενος τύπος. Θέλω να κερδίζω και να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο. Να χαμογελάω είτε κερδίζω, είτε χάνω. Ανυπομονώ να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Θέλω να γίνω ο game changer του Παναθηναϊκού. Δεν ήρθα εδώ για να αποφεύγω την ευθύνη. Θα δείξω το καλύτερο πρόσωπο του εαυτού μου. Θέλω να γίνω καλύτερος αυτά τα δύο χρόνια και να παίξω στα playoffs», κατέληξε ο 27χρονος άσος.
Για την καριέρα του στους Λέικερς, ανέφερε: «Ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και ας μην συνεχίζω εκεί. Έχω παίξει 4 χρόνια στο ΝΒΑ και είμαι ευτυχισμένος που τώρα βρίσκομαι εδώ. Θέλω να είμαι 25-30 λεπτά στο παρκέ και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε. Θέλω να κερδίζω τα ματς».
Όσο για το παγκόσμια φημισμένο μπασκετικό rivalry του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, είπε: «Ξέρω καλά το rivalry Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ήρθα εδώ και γι' αυτό. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι. Θα είναι σκληρές μάχες. Θα δίνουμε μάχες. Μπορούμε να τους κερδίσουμε. Μου άρεσε όταν έπαιζα κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να προχωρήσουμε. Θα είναι... καυτές οι έδρες. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς».
Ολοκληρώνοντας, σχολίασε το τι έχει να πει στους φίλους του Παναθηναϊκού που τον περιμένουν ανυπόμονα να καταθέσει το ταλέντο του στο παρκέ: «Μπορώ να σκοράρω, μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να γίνω ο game changer της ομάδας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση της Euroleague για τον γκαρντ της Μονακό που αποβλήθηκε στο ΣΕΦ
Η πρώτη αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Για όσα συνέβησαν στο Game 2 της σειράς των playoffs με τη Βαλένθια
Έντονο το τρίτο ημίχρονο από σπουδαίο διπλό του «τριφυλλιού» στην Ισπανία
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τη φιλοξενία της Βαλένθια
Παρακολουθούν τον αγώνα Ολυμπιακού - Μονακό
Πλησιάζοντας στο τέλος της καριέρας του στα 41 του χρόνια, έφτασε τα 970 γκολ
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Σκοράρει ασταμάτητα ο Πορτογάλος αστέρας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Θέλω να θυμίσω στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα καθώς κυνηγούν τα όνειρά τους», λέει η αθλήτρια
Απόψε το βράδυ η αναμέτρηση
Τι ώρα είναι η σπουδαία αναμέτρηση
Απέσπασαν τα συγχαρητήρια αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων της Θεσσαλονίκης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε στον τελικό από τους Ισπανούς
Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Euroleague απέναντι στη Βαλένθια
Ιστορική ποινή για τον Αντράδα - Ζήτησε δημόσια συγγνώμη την Κυριακή
Τι σχολίασε ο Αμερικανός σούπερ σταρ για το φάουλ που του έγινε στη συγκεκριμένη φάση
Ενοχλήσεις στη μέση έχει ο Τάισον Ουόρντ, διάστρεμμα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.