- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ωκεανίδα 2022»: Έρχεται ο 3ος Αγώνας Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών
Ιστορικά σκαριά σε έναν μοναδικό αγώνα στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής
Για τρίτη συνεχόμενη φορά πραγματοποιείται στις 21-23 Οκτωβρίου στον θαλάσσιο χώρο του Φαληρικού όρμου ο αγώνας κλασικών και παραδοσιακών σκαφών «Ωκεανίδα».
Ο Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ 2022» θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά, μεταξύ 21-23 Οκτωβρίου 2022, στον θαλάσσιο χώρο του Φαληρικού όρμου.
Η «Ωκεανίδα» είναι ένας επίσημος αγώνας με παραδοσιακά ξύλινα ιστιοφόρα σκάφη και λέμβους στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης μας να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά σκαριά.
Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Την ίδια μέρα με τον αγώνα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μεταξύ 14.00 - 18.00, στον χώρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας, θα δημιουργηθεί ένα μικρό «Χωριό» σε συνεργασία με εθελοντικούς και κοινωνικούς φορείς, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ναυτική μας παράδοση.
Μη Κερδοσκοπικές και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, όπως το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, η BlueCycle, η Greenpeace, το WWF Ελλάς, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, το The HOME Project, κ.ά., θα βρίσκονται κοντά μας και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους σε περιβαλλοντικά θέματα.
Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και η POLYGREEN, που δραστηριοποιούνται στην πράσινη μετάβαση των νησιών μας, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας και των απορριμμάτων.
Οι μικρότεροι επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους κάθε χρόνο είναι και παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές προστασίας, θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τους τοίχους της Μαρίνας, εμπνεόμενοι από τη ζωή στη θάλασσα, παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες και street artists, όπως ο Cacao Rocks, ο Θωμάς Διώτης, και η Δάφνη Κωστοπούλου.
Επιπλέον, θα μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και ομαδικά παιχνίδια σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ θα υπάρχουν και εισαγωγικά μαθήματα skateboard και surf, με καταξιωμένους αθλητές του χώρου.
Τέλος, στο πλαίσιο των αρχών της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης, θα γίνει παρουσίαση του έργου της Sail Ability, που αφορά το άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ, ενώ όσες γυναίκες και κορίτσια το επιθυμούν θα μπορούν να γνωρίσουν με ασφάλεια τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας μέσω του προγράμματος “Steering the Course”.
Η «Ωκεανίδα» φιλοδοξεί να αποτελέσει άλλη μια γιορτή του ναυταθλητισμού· ένα σημαντικό κίνητρο να εμπνεύσει η ναυτική μας παράδοση τη σύγχρονη πρόκληση του «ευ αγωνίζεσθαι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε καυτή ατμόσφαιρα αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτοι εντός έδρας τελικοί
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-7 του ΝΟΒ στον τέταρτο τελικό
Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός γυρίζει στον Πειραιά
Τα σενάρια για μετακίνησή του αυτό το καλοκαίρι έχουν φουντώσει
Τα αποκαλυπτήρια είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2025
Τα προφίλ των χωρών, το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις
Ρεκόρ για την πιο ακριβή ποδοσφαιρική φανέλα που έχει πουληθεί ποτέ
Ο τεχνικός του τριφυλλιού παραδέχτηκε πως περιμένει από την ομάδα του να παίξει καλό μπάσκετ
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό, έχουμε παίξει τόσες φορές»
Τα προφίλ των 4 χωρών, το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις
Διετής η διάρκεια του συμβολαίου που πρότεινε στον Σέρβο το «τριφύλλι»
Η ανάρτησή του στα social media
Πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας ΑΕΚ - ΟΦΗ
Διέρρευσε από εταιρεία ένδυσης
Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό της GBL
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων στα Ιωάννινα
Ο άσος της Βαλένθια επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και στο ισπανικό πρωτάθλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.