Αθλητισμος

Παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε: Χρυσό μετάλλιο για τον Ηλία Ψωμά - Διακόπηκε ο εθνικός ύμνος (βίντεο)

Η κίνηση των Τούρκων διοργανωτών και η αντίδραση μελών της ελληνικής αποστολής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διακόπηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας στην απονομή του «χρυσού» Ψωμά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε
© Facebook

Τουρκία: Διέκοψαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας στην απονομή Ψωμά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε

Το χρυσό μετάλλιο στα +70κ. εφήβων κατέκτησε ο Ηλίας Ψωμάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στο Ικόνιο. Ο Έλληνας αθλητής επιβλήθηκε 8-0 του Εσθονού Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό της κατηγορίας.

Λίγη ώρα αργότερα και σύμφωνα με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε μέσα στο στάδιο αλλά διακόπηκε προτού τελειώσει.

❄️ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ❄️ 🏆 Ο Ηλίας Ψωμάς στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου που διακόπτεται πρόωρα...

Posted by ΕΛΟΚ/Hellenic Karate Federation on Saturday, October 29, 2022

Στη πορεία του προς τον θρίαμβο ο Ψωμάς νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

Έτσι, ο Ψωμάς κατακτά μέσα σε λίγους μήνες το δεύτερο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας, στην ίδια κατηγορία, τον περασμένο Ιούνιο.

«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 15χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε. Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις», τόνισε και πρόσθεσε «φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση».

Τι είχε συμβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης – Η ανάρτηση του Χαραλαμπόπουλου

Η στιγμή που διακόπηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων και αντιδράσεων.

Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε ότι η εν λόγω κίνηση δεν οφείλεται σε εμπάθεια των Τούρκων, αλλά είναι ζήτημα εξοικονόμησης χρόνου.

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της χειροπάλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως ό,τι ακούγεται τις τελευταίες ώρες ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα! Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις με χιλιάδες κόσμου και τόσες βραβεύσεις δεν βάζουν ολόκληρο τον εθνικό ύμνο για κανέναν αθλητή, με μόνο σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου! Η διοργάνωση και οι οικοδεσπότες, φέτος όπως και κάθε χρόνο, είναι φιλόξενοι και μας σέβονται. Ευχαριστούμε!».

athlitis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ