Αθλητισμος

Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα απαντήσει σε ερωτήματα για την πορεία του έργου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βοτανικός: Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα με θέμα τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Συνεχείς εξελίξεις στο μέτωπο της δημιουργίας του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό © Δήμος Αθηναίων

Βοτανικός: Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα με θέμα τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Συνεχή βήματα πραγματοποιούνται στις διαδικασίες που απαιτούνται να δρομολογηθούν για την έναρξη των έργων του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και τυπικά το σκέλος με το οποίο ασχολείται η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και τη δημοπράτηση του έργου.

Σήμερα, έγινε γνωστή άλλη μια είδηση που αφορά το θέμα του γηπέδου. Τη Δευτέρα, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην οποία θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν σχέση με το έργο και την πορεία των διαδικασιών.

Στο θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, πρέπει να επισημανθεί είναι πως την Τρίτη (11/10), οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, επρόκειτο να παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του υπουργείου Υποδομών την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου με την μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412.

Η διαδικασία είναι πια σε προχωρημένο στάδιο εδώ και δύο εβδομάδες. Από την ώρα δηλαδή που εγκρίθηκαν και τυπικά από το υπουργείο Ενέργειας, οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μόλις παραλάβει την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η “έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού”.

Με αυτή την (τελευταία) κίνηση ξεκινάει ουσιαστικά η διαδικασία δημοπράτησης. Αν και το τυπικό σκέλος θα ολοκληρωθεί έως τις 21 Οκτωβρίου. Τότε θα “ανέβουν” όλα τα τεύχη της δημοπράτησης στο σχετικό portal από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, υπήρξαν τροποποιήσεις για το σύνολο δόμησης του γηπέδου, αλλά και το μέγιστο ύψος.

Κατά την αρχική πρόβλεψη, το σύνολο δόμησης ήταν στα 34.700,00μ². Η αναλογία για συμπληρωματικές χρήσεις (17.5% της δόμησης του γηπέδου) 6.072,50μ². Η αναλογία για εμπορικές χρήσεις (17.5% της δόμησης του γηπέδου) 6.072,50μ². Το σύνολο συμπληρωματικών και εμπορικών χρήσεων κτιρίου ποδοσφαίρου 12.145,00μ².

Πλέον στο τελικό πλάνο της περιβαλλοντικής μελέτης, μειώθηκε η δόμηση του γηπέδου σε 33.822,66μ². Η δόμηση συμπληρωματικών και εμπορικών χρήσεων «έπεσε» κατά 4.678,55μ². Το δε ύψος του γηπέδου από τα 43μ., μειώθηκε στα 41,05μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ