Αθλητισμος

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Ριτσάρλισον: Πέταξαν μπανάνα στον Βραζιλιάνο επιθετικό (βίντεο)

Πώς σχολίασε η ομοσπονδία της «σελεσάο» το σοκαριστικό περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ριτσάρλισον
Ο Ριτσάρλισον στη Γαλλία © EPA/Christophe Petit Tesson

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Ριτσάρλισον κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Βραζιλίας με την Τυνησία - Πέταξαν μπανάνα τη στιγμή του πανηγυρισμού του.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Ριτσάρλισον κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Βραζιλίας με την Τυνησία, που διεξήχθη στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού. Η Βραζιλία επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-1 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ.

Ο 25χρονος επιθετικός της «σελεσάο» έκανε το 2-1 και αναμενόμενα πανηγύρισε το γκολ του. Αμέσως έπεσε «βροχή» αντικειμένων εναντίον του, μεταξύ των οποίων και μια μπανάνα. Ο Ριτσάρλισον φάνηκε να θυμώνει πολύ, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στους συμπαίκτες του, ενώ ο Φρεντ κλώτσησε το φρούτο έξω από το γήπεδο.

Ο αγώνας στη Γαλλία διεκόπη επίσης για λίγο εξαιτίας των λέιζερ που στόχευαν στους παίκτες του Τίτε και ο εκφωνητής του γηπέδου έκανε έκκληση για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.

«Όσο μένουμε στα λόγια και δεν τιμωρείται κανείς, θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοια πράγματα κάθε μέρα και παντού. Δεν έχουμε χρόνο», ανέφερε ο παίκτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βραζιλίας στο Twitter. 

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της εθνικής ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει την ενέργεια και κάλεσε για ισχυρότερη δράση κατά του ρατσισμού. «Δυστυχώς μία μπανάνα πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο προς τον Ριτσάρλισον, σκόρερ του δεύτερου γκολ της Βραζιλίας», ανέφερε η ομοσπονδία στο Twitter. 

Ο Εντνάλντο Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της ομοσπονδίας, πρόσθεσε για το περιστατικό: «Αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια μου. Αυτό μας σοκάρει. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν είναι μία αιτία, αλλά μία θεμελιώδης αλλαγή που θα τον εξαλείψει από τον πλανήτη. Επιμένω να λέω ότι οι τιμωρίες πρέπει να είναι πιο αυστηρές», κατέληξε ο Βραζιλιάνος παράγοντας.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και η Τότεναμ, για λογαριασμό της οποίας αγωνίζεται ο Ριτσάρλισον από τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο λονδρέζικος σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ σημειώνει τα εξής: «Είμαστε αηδιασμένοι από τη ρατσιστική επίθεση κατά του Ριτσάρλισον στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Τυνησίας. Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά αλλού. Είμαστε μαζί σου, Ρίτσι».

Την περασμένη εβδομάδα, η εθνική Βραζιλίας χρειάστηκε να υπερασπιστεί δημόσια έναν άλλο επιθετικό της, τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος έγινε αντικείμενο ρατσιστικών αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο. Η ισπανική Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ