Αθλητισμος

Ο ρώσος τενίστας Ντανιίλ Μεντβέντεφ κορόιδευε τον κόσμο στο Μετς της Γαλλίας κάνοντας τη μαϊμού

Το πρώην νούμερο 1 του κόσμου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεντβέντεφ: Πέταξε τη ρακέτα και έκανε απαράδεκτες χειρονομίες προς την εξέδρα.

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά για τους εντελώς λάθος λόγους βρέθηκε ο Νο. 4 τενίστας του κόσμου Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος από τις αντιδράσεις του κοινού στο Moselle Open στη Γαλλία, κορόιδευε τους θεατές παριστάνοντας με κινήσεις την μαϊμού. 

Ο Μεντβέντεφ αποκλείστηκε από το Wimbledon επειδή είναι Ρώσος και το τουρνουά είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία. Η ήττα του στο US Open τερμάτισε την παραμονή του στο ν. 1 του κόσμου.

Έχοντας χάσει το πρώτο σερβίς γκέιμ του τρίτου σετ, ο Μεντβέντεφ πέταξε τη ρακέτα του καθώς οι Γάλλοι οπαδοί τον γιούχαραν. Ο Μεντβέντεφ άρχισε αμέσως να χειρονομεί, αποδοκιμάζοντας το πλήθος μιμούμενος την μαϊμού στο γήπεδο.

«Εδώ σιγοβράζει», είπε ο σχολιαστής. «Σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση του διαιτητή… ω, πρέπει πραγματικά να είναι προσεκτικός».

Μετά τη νίκη, ωστόσο, ο Βαβρίνκα δεν στράφηκε κατά του Μεντβέντεφ: «Έχουμε πάντα μερικές μεγάλες μάχες», είπε ο 37χρονος πρωταθλητής τριών Grand Slam στη συνέντευξή του εντός γηπέδου. «Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένας από τους καλύτερους παίκτες και το καλύτερο άτομο εκτός γηπέδου, οπότε είναι πάντα υπέροχο να παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου».