Αθλητισμος

H Κατερίνα Στεφανίδη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν δίνει διαβατήριο στον σύζυγό της επειδή η μητέρα της «είναι ΣΥΡΙΖΑ»

Η αιχμή για τον Τομ Χανκς - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ολυμπιονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Στεφανίδη: Η κυβέρνηση στερεί το ελληνικό διαβατήριο από τον σύζυγό μου
H Kατερίνα Στεφανίδη © Eurokinissi

Κατερίνα Στεφανίδη: Η κυβέρνηση στερεί το ελληνικό διαβατήριο από τον σύζυγό μου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του αλματος επι κοντώ με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Κατερίνα Στεφανίδη, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιλεκτικές ελληνοποιήσεις αθλητών και μη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η μαμά κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βρέθηκα να παρακαλάω τα τελευταία τρία χρόνια για να πάρει ο Μιτς τιμητικά το ελληνικό διαβατήριο. Το κυνηγήσαμε πιο έντονα λόγω covid, θεωρώντας ότι δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, σταμάτησα να ασχολούμαι. Άλλωστε, πλέον μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι. Στον Τομ Χανκς βέβαια, το έδωσαν, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα», σημείωσε με νόημα η Κατερίνα Στεφανίδη, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση έστρεψε την πλάτη στο αίτημα του αμερικανού συζύγου και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Στεφανίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους υπεύθυνους για τη μη έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στον Αμερικανό προπονητή, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό της Κατερίνας Στεφανίδη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική που οφείλεται στην πολιτική δραστηριότητα της μητέρας της Ολυμπιονίκη.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη-Βορίδη αρνήθηκε να χορηγήσει δικαιωματικά και τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια στον Μιτς Κρίερ, σύζυγο και προπονητή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ και ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία έχει χαρίσει στην Ελλάδα πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» Βορίδη – Πέτσα – Γεωργιάδη δεν έχει κανένα πρόβλημα να χορηγεί με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική ιθαγένεια σε διάφορους «επενδυτές» μέσω της golden visa, μέχρι και σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες καζίνο στα κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να βρίσκεται η Ελλάδα στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου όλων των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα.

Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στον προπονητή του στίβου Μιτς Κρίερ θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, όταν μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απονείμει αντίστοιχα την αμερικανική ιθαγένεια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τις εξαίρετες αθλητικές επιδόσεις της, πριν ακόμα παντρευτεί με τον σύζυγό της.

Είναι προφανές ότι η κοντόφθαλμη και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και η εκδικητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Κατερίνα Στεφανίδη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική δραστηριότητα συγγενικών της προσώπων που δεν είναι αρεστή στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης από την πλευρά του πρέπει να σταματήσει να ποιεί τη νήσσα και να μην εμφανίζεται στο πλευρό των πρωταθλητών μας μόνο για τις φωτογραφίες στις απονομές των μεταλλίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη κυβέρνηση να επανεξετάσει το αίτημα χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στον Μιτς Κρίερ, ομοσπονδιακό προπονητή και σύζυγο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας το συντομότερο δυνατό».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ