Αθλητισμος

O εμβληματικός πυγμάχος Τζορτζ Φόρμαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων

Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζορτζ Φόρμαν σε αγώνα του στα μέσα της δεκαετίας του '90  AP PHOTO/JEFF SCHEID
Ο Τζορτζ Φόρμαν σε αγώνα του στα μέσα της δεκαετίας του '90 AP PHOTO/JEFF SCHEID

Τζορτζ Φόρμαν: Κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων τη δεκαετία του 1970. 

Ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών ο Τζόρτζ Φόρμαν κατηγορείται για το βιασμό δυο ανήλικων, τη δεκαετία του '70. 

Σύμφωνα με τις αγωγές, τα κορίτσια είχαν γνωρίσει τον Φόρμαν πριν γίνουν 10 χρόνων, καθώς οι πατέρες τους ήταν φίλοι και συνεργάτες του. Ο ένας ήταν μποξέρ και αντίπαλος του πυγμάχου στις προπονήσεις και ο άλλος μάνατζερ και σύμβουλος του σταρ των ρινγκ.

Πάντα σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες που σήμερα είναι στα 60 τους, γνωρίζονταν για χρόνια με τον Φόρμαν πριν εκείνος τις αναγκάσει να κάνουν σεξ, απειλώντας πως αν δεν συναινέσουν θα απέλυε τους πατέρες τους.

Οι κατηγορίες κατατέθηκαν βάσει νόμου της Καλιφόρνια που επιτρέπει σε επιζώντες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης να υποβάλλουν αστικές αγωγές.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020 (και λήγει στα τέλη του 2022), έχει οδηγήσει σε χιλιάδες αξιώσεις ανδρών και γυναικών, που κατηγορούν προπονητές, δασκάλους, κληρικούς και άλλους για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Φόρμαν αγωνίστηκε συνολικά 20 χρόνια, απο το 1969 έως το 1977 και απο το 1987 έως το 1997. Αποσύρθηκε στην ηλικία των 48, όντας ο τρίτος γηραιότερος εν ενεργεία πυγμάχος στην ιστορία, μετά τον Μπέρναρντ Χόπκινς και τον Εβάντερ Χόλιφιλντ. Επίσης είναι κάτοχος χρυσού μεταλλίου, αφού στέφθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στο άθλημα που υπηρετούσε χρόνια, στο Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ