Αθλητισμος

Κέιτλιν Τζένερ: Σωστός ο αποκλεισμός των τρανς από τους γυναικείους αγώνες κολύμβησης

Ως Μπρους Τζένερ υπήρξε Ολυμπιονίκης στο Μόναχο το 1976

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέιτλιν Τζένερ: Σωστά απέκλεισαν τις τρανς αθλήτριες από τους γυναικείους αγώνες κολύμβησης
Κέιτλιν Tζένερ © Getty Images/Ideal Image

Κέιτλιν Τζένερ: Υπέρ της απόφασης αποκλεισμού των τρανς από την κολύμβηση.

Η πρώην ολυμπιονίκης και τηλεπερσόνα της σειράς «Keeping Up with the Kardashians», η οποία είναι και η ίδια τρανς γυναίκα, εξέφρασε την υποστήριξή της μετά την ανακοίνωση της FINA, του παγκόσμιου οργανισμού του αθλήματος, πως οι τρανς γυναίκες δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μεγάλους αγώνες γυναικών από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. 

«Πέτυχε! Δέχτηκα πολλά πυρά, αλλά ό,τι είναι δίκαιο, είναι δίκαιο» έγραψε η Κέιτλιν Τζένερ στο Twitter. «Αν περνάς από ανδρική εφηβεία, δεν πρέπει να μπορείς να παίρνεις μετάλλια από τις γυναίκες. Τελεία και παύλα» συνέχισε.

Υπενθυμίζεται πως η Κέιτλιν Τζένερ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ ως Μπρους Τζένερ. Το 2015, η Τζένερ αποκάλυψε δημόσια πως είναι τρανς γυναίκα σε ένα άρθρο του Vanity Fair με τίτλο «Να με φωνάζετε Κέιτλιν».

Τι προβλέπει η νέα απόφαση για τις τρανς αθλήτριες

Η νέα πολιτική δεν αποκλείει εντελώς τις τρανς γυναίκες από τη συμμετοχή σε γυναικεία αθλήματα. Οι τρανς αγωνιζόμενες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 ετών για να μπορούν να λάβουν μέρος, εάν θέλουν.

«Αυτό δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κάνουν μετάβαση από την ηλικία των 12 ετών. Είναι αυτό που λένε οι επιστήμονες, ότι εάν κάνεις μετάβαση μετά την έναρξη της εφηβείας, έχεις κάποιο πλεονέκτημα, το οποίο είναι άδικο για τις υπόλοιπες» δήλωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της FINA, Τζέιμς Πιρς. «Δεν λένε ότι όλοι πρέπει να κάνουν μετάβαση από την ηλικία των 11 ετών, αυτό είναι γελοίο. Βασικά, αυτό που λένε είναι πως δεν είναι εφικτό για τα άτομα που έχουν κάνει μετάβαση να αγωνίζονται χωρίς να έχουν πλεονέκτημα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ